Ελλάδα

Αρκαλοχώρι: Στέλνουν σκισμένα σεντόνια και αποκριάτικες στολές στους σεισμόπληκτους

O πατήρ Γιανναράκης ανέφερε: «Βοηθώ τον συνάνθρωπό μου σημαίνει σέβομαι την αξιοπρέπεια και το πρόβλημά του. Δεν του στέλνω πράγματα τα οποία δεν θα χρησιμοποιούσα εγώ"

Μήνυμα σε όσους επιθυμούν να στηρίξουν τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχώριου στέλνουν εθελοντές της περιοχής, καθώς μεγάλο μέρος των ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης που στέλνουν είναι «κουρέλια και σκουπίδια»

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook , ο Αρχιμανδρίτης Αρχάγγελος Γιανναράκης υποστήριξε  πως κατά την διαδικασία παραλαβής  ειδών πρώτης ανάγκης που φθάνουν στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, οι εθελοντές βρίσκουν άχρηστα ρούχα όπως: αποκριάτικες στολές, νυφικά, κουβέρτες σκοροφαγομενες, φορεμένα σκισμένα καλσόν, άπλυτα εσώρουχα, σκισμένα σεντόνια, χιλιάδες παπούτσια σκισμένα.

Μάλιστα, οι εθελοντές προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν τα άχρηστα ρούχα  από εκείνα τα ρούχα που πραγματικά χρειάζονται οι σεισμόπληκτοι. Ο διαχωρισμός αυτός δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς μία μεγάλη αποθήκη έχει γεμίσει με φθαρμένα και άχρηστα ρούχα με τους εθελοντές να βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πατήρ Γιανναράκης ανέφερε: «Βοηθώ τον συνάνθρωπό μου σημαίνει σέβομαι την αξιοπρέπεια και το πρόβλημά του. Δεν του στέλνω πράγματα τα οποία δεν θα χρησιμοποιούσα εγώ. Πριν στείλουμε κάτι ας σκεφτούμε ότι αυτό το στέλνουμε σε κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο».

«Βοηθώ σημαίνει σέβομαι όχι ξεσκαρτάρω πατάρι, ντουλάπα. Υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης. Σεβασμός. Εκατοντάδες εθελοντές προσπαθούν να ξεχωρίσουν ρούχα ενώ θα μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο. Σας παρακαλούμε. Μην στέλνετε κουρέλια και σκουπίδια», τονίζει  στην ανάρτησή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια