Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης αγνόησε την εκτίναξη των τιμών ενέργειας

Ελλάδα
Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης αγνόησε την εκτίναξη των τιμών ενέργειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Επιτροπή προτείνει την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών και ο ίδιος κρατά ουσιαστικά καθηλωμένο τον κατώτατο μισθό»

 «Ο κ. Μητσοτάκης, αφού αγνόησε επιδεικτικά την εκτίναξη των τιμών ενέργειας, δρομολόγησε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ την ώρα της μεγάλης ενεργειακής κρίσης, αδιαφόρησε για το γενικευμένο κύμα ακρίβειας που σαρώνει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, σήμερα δήλωσε ότι τον απασχολεί ιδιαίτερα το φαινόμενο», τονίζει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού. «Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι τα μέτρα που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινούνται στην κατεύθυνση όσων ήδη κάνει η κυβέρνησή του», προσθέτει.

Όπως επισημαίνει η ίδια, «μόνο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει λόγο για προσωρινή μείωση φορολογικών συντελεστών και ο ίδιος απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα» και συμπληρώνει: «Η Επιτροπή προτείνει την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών και ο ίδιος κρατά ουσιαστικά καθηλωμένο τον κατώτατο μισθό. Η Επιτροπή προτείνει την ενίσχυση των ευάλωτων επιχειρήσεων και ο ίδιος δεν έχει λάβει κανένα μέτρο που να τις προστατεύει από την εκτίναξη των τιμών ενέργειας».

«Τουλάχιστον, ευχήθηκε το φαινόμενο να είναι παροδικό και ενημέρωσε τους πολίτες ότι θα επιβαρυνθούν μεν το κόστος των εκρηκτικών αυξήσεων αλλά ίσως να το πληρώσουν σε δόσεις. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δηλώσεις του θα καθησυχάζουν τους πολίτες όταν διαβάζουν τον λογαριασμό του ρεύματος», καταλήγει η Ε. Αχτσιόγλου.

φωτογραφία (ΙΝΤΙΜΕ)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News