Ελλάδα

Νίκος Ηγουμενίδης: Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των ρευματοπαθών

Είναι άξιο αναφοράς ότι κατά την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Νίκο Ηγουμενίδη επισκέφθηκαν το περίπτερο του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης

Την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης από την Πολιτεία των ασθενών εκείνων που πάσχουν από ρευματικές- μυοσκελετικές παθήσεις σημείωσε με σημερινή δήλωσή του και με την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Αρθρίτιδας ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης.

Είναι άξιο αναφοράς ότι κατά την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Νίκο Ηγουμενίδη επισκέφθηκαν το περίπτερο του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης όπου και υπήρξε μια σύντομη ενημέρωση για τη δράση του Συλλόγου και για τα ζητήματα των Ρευματοπαθών

Ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε από την πλευρά του την αδιάλειπτη προσφορά του Συλλόγου στον αγώνα για την αντιμετώπιση των ρευματοπαθών παθήσεων και των χρονίως πασχόντων, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ με την αφορμή τόσο της δράσης του Συλλόγου όσο και της Παγκόσμιας Ημέρας Αρθρίτιδας, ο βουλευτής και ιατρός-καρδιολόγος ο ίδιος δήλωσε:

«Ελάχιστοι σήμερα γνωρίζουν ότι στη χώρα μας κοντά στα 3 εκατ. πολίτες υπολογίζεται πως υποφέρουν από κάποιο ρευματικό νόσημα.  Είναι καιρός να σταθεί η Πολιτεία αποτελεσματικά στο πλευρό των ρευματολογικών ασθενών πραγματοποιώντας βασικά τους αιτήματα. Είναι επιεικώς απαράδεκτο ότι την περίοδο της πανδημίας τα ραντεβού αυτών των ασθενών συστηματικά αναβάλλονταν και ότι δεν προχώρησε η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου και Υπαίθρου με Ρευματολόγους. Μια τέτοια ενέργεια θα είχε πολλαπλή επίδραση στο φόρτο των Ρευματολογικών Κλινικών, καθώς και στην εξυπηρέτηση και την μείωση της ταλαιπωρίας των ρευματολογικών ασθενών. Στεκόμαστε σήμερα στο πλευρό αυτών των ασθενών και στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη δέσμευση ότι θα πιέσουμε τους αρμόδιους παράγοντες να κάνουν το χρέος τους».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια