Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες τακτικές εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Ελλάδα
Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες τακτικές εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Ελλάδα από 20 έως 29 Νοεμβρίου και θα μοιράσει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Αγίου Όρους

Τις τιμητικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει η Εκκλησία της Ελλάδος για τα 30 χρόνια από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Πατριαρχικό Θρόνο καθόρισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ), η οποία ολοκλήρωσε σήμερα τις τακτικές εργασίες της για τον μήνα Οκτώβριο.

Ως αναμένεται, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Ελλάδα από 20 έως 29 Νοεμβρίου και θα μοιράσει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Αγίου Όρους. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, ορίστηκαν νέοι γραμματείς στις Συνοδικές Επιτροπές.

Εξάλλου, κατά δήλωση του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεου στη συνέντευξη Τύπου που επακολούθησε της ΔΙΣ, κανονικά θα συνεχιστεί η διαδικασία σε ανακριτικό επίπεδο για την υπόθεση των μητροπολιτών Κυθήρων Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο μητροπολίτες παραπέμφθηκαν σε εκκλησιαστικούς ανακριτές, για να εξετάσουν τη στάση την οποία τήρησαν σχετικά με το ωράριο τέλεσης των Ιερών Ακολουθιών την περίοδο του Πάσχα. Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, το ζήτημα δεν απασχόλησε τη συνεδρίαση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News