Ελλάδα

Σία Αναγνωστοπούλου: «Το έγκλημα με την μεταφορά αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου συνεχίζεται»

«Το έγκλημα στον σταθμό Βενιζέλου συνεχίζεται από τον πρωθυπουργό και την υπουργό του, οι οποίοι ακάθεκτοι και εν κρυπτώ διενεργούν τη μεταφορά των αποσπασμένων αρχαιοτήτων» γνωστοποιεί η τομεάρχης

Η Σία Αναγνωστοπούλου, τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρει σε δήλωση της «Οι εικόνες που ήρθαν στο φως και αποτυπώνουν την νυχτερινή μεταφορά των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, μόνο ντροπή προκαλούν».

Ακολούθως, υποστηρίζει ότι «το έγκλημα στον σταθμό Βενιζέλου συνεχίζεται από τον πρωθυπουργό και την υπουργό του, οι οποίοι ακάθεκτοι και εν κρυπτώ διενεργούν τη μεταφορά των αποσπασμένων αρχαιοτήτων, παρά τις ενστάσεις εκατοντάδων πολιτών της διεθνούς και της εγχώριας επιστημονικής κοινότητας και χωρίς να έχουν εκδικαστεί τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν ζητήσει οι υπερασπιστές της παραμονής των αρχαιοτήτων στη θέση τους».

Κλείνοντας, αφήνει αιχμές κατά της Λίνας Μενδώνη: «Οι αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου -που προφανώς ο τεμαχισμός τους είναι ήσσονος σημασίας για την κ. Μενδώνη- επιλέγεται να αποσπασθούν και να μεταφερθούν μέσα στη "μαύρη" νύχτα, γιατί μάλλον έτσι πιστεύουν ότι τους αξίζει.

Όταν πρόκειται βέβαια για τα αποκαλυπτήρια του εκτυφλωτικά χρυσού αγάλματος της Μαρία Κάλλας, αυτά γίνονται μέρα μεσημέρι για να αποθεωθεί η επιτομή του δημαγωγικού θεάματος».

Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια