Αίγινα: Ζημιές σε σκάφη λόγω των κακών καιρικών συνθηκών - Τραυματίστηκε άνδρας

Ελλάδα
Αίγινα: Ζημιές σε σκάφη λόγω των κακών καιρικών συνθηκών - Τραυματίστηκε άνδρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκάφη υπέστησαν υλικές ζημιές λόγω του έντονου κυματισμού που επικρατούσε στη θαλάσσια περιοχή

Αρκετά προβλήματα καταγράφηκαν τη νύχτα της Δευτέρας 11 Οτκωβρίου στην Αίγινα καθώς των κακών καιρικών συνθηκών και του έντονου κυματισμού τρία σκάφη προσέκρουσαν στην προβλήτα και υπέστησαν υλικές ζημιές.

Παράλληλα σύμφωνα με την Λιμενική Αρχή Αίγινας, δύο σκάφη τα οποία ήταν προσδεδεμένα μεταξύ τους έξω από τον κεντρικό λιμάνι υπέστησαν υλικές ζημιές λόγω του έντονου κυματισμού που επικρατούσε στη θαλάσσια περιοχή.

Συγκεκριμένα, ενεπλάκησαν τα ιστία των σκαφών, με αποτέλεσμα να προκληθεί εισροή υδάτων στο ένα σκάφος, με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες και απώλεια άλμπουρου στο δεύτερο, με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και την απεμπλοκή των ιστίων τους, στα εν λόγω σκάφη, με τη συνδρομή ιδιωτών δυτών καθώς και τη βοήθεια σκάφους, κατέπλευσαν με ασφάλεια εντός του λιμένα Αίγινας. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ αναφέρθηκε ελαφρύς τραυματισμός ενός εκ των επιβαινόντων, ο οποίος αφού μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για διενέργεια εξετάσεων και παροχή πρώτων βοηθειών, ωστόσο δεν έχρηζε περαιτέρω ιατρικής φροντίδας.

Από την Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των εν λόγω σκαφών, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News