Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 12 μηνών σε τρεις νεαρούς για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους για διατάραξη κοινής ειρήνης, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό

To Aυτόφωρο Μονομελές Πλημμελριοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλλε σε τρεις ενόχους σχετικά με τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου που τελούσε υπό κατάληψη, ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή.

Το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους για διατάραξη κοινής ειρήνης, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. "Έχετε πάρει το λάθος δρόμο, να προσέξετε μην βρεθείτε στη φυλακή" είπε η εισαγγελέας της έδρας, απευθυνόμενους προς τους κατηγορούμενους. "Ενδεχομένως η ποινή να σας αποτρέψει από την τέλεση παρόμοιων πράξεων στο μέλλον", πρόσθεσε η ίδια εισαγγελική λειτουργός.

Οι νεαροί, 18 έως 21 ετών, ανάμεσά τους δύο μαθητές του συγκεκριμένου ΕΠΑΛ κι ένας απόφοιτος, είχαν συλληφθεί, διότι, σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων - αστυνομικών, συμμετείχαν μετά τα επεισόδια, σε πορεία 100 ατόμων η οποία κινούνταν στην περιοχή με προορισμό τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης όπου είχαν προηγηθεί τα προηγούμενα 24ωρα επεισόδια.

Στις απολογίες τους οι ίδιοι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στα επεισόδια, αποδέχθηκαν όμως εμμέσως τη συμμετοχή τους στην πορεία. Ο πρώτος είπε ότι "βρέθηκε τυχαία στην πορεία με το πατίνι του", ο δεύτερος "λόγω περιέργειας" κι ο τρίτος "αναζητώντας την ξαδέλφη του". Όταν ο πρώτος ρωτήθηκε για το λόγο της κατάληψης στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, απάντησε ότι έγινε σε "ένδειξη συμπαράστασης προς τους μαθητές του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης επειδή είχαν μπει οι αναρχικοί".

Όσον αφορά τα επεισόδια τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε αντικείμενα σε αστυνομικούς στήνοντας οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων τα οποία παραδόθηκαν στη πυρά. Πέντε ανήλικοί από τα εξής επεισόδια συλλήφθηκαν ανήλικοι και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Φωτογραφία: UNSLPLASH 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια