Eurostat: Οι περιοχές της Ελλάδας που «σερφάρουν» περισσότερο - Στις πρώτες θέσεις η Κρήτη

Κρήτη
Eurostat: Οι περιοχές της Ελλάδας που «σερφάρουν» περισσότερο - Στις πρώτες θέσεις η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου (Βόρειου και Νότιου), το 71% των ενηλίκων ασχολείται καθημερινά στο διαδίκτυο

Η περιήγηση στο διαδίκτυο έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα, με τους κατοίκους της Αττικής να κάνουν αυξημένη χρήση, σύμφωνα και με έρευνα της Eurostat.

Το 2020, το 76% των κατοίκων της Αττικής, ηλικίας 16 έως 74 ετών, χρησιμοποιούσε το internet καθημερινά τους τρεις μήνες πριν την έρευνα, έναντι 80% στην ΕΕ. Τα αντίστοιχα ποσοστά το 2015 ήταν 62% για την Αττική και 65% για την ΕΕ.

Επιπρόσθετα, στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου ( Βόρειου και Νότιου), το 71% των ενηλίκων ασχολείται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Ακολουθεί η Βόρεια Ελλάδα (Ηπειρος, Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη) με 66%, ενώ στις τελευταίες θέσεις είναι οι υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, δηλαδή η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος και τα Ιόνια Νησιά.

Η Φινλανδία στην ΕΕ παρουσιάζει το μεγαλύτερο ποσοστό χρήσης του διαδικτύου, αγγίζοντας το 96%, με τους Σκανδιναβούς σε γενικές γραμμές να είναι εκείνοι που κάνουν καθολική χρήση, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά (53-55%) καταγράφουν τέσσερις περιφέρειες της Βουλγαρίας και μία της Ρουμανίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News