Εύβοια: Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου μετά τις πλημμύρες στις πυρόπληκτες περιοχές

Ελλάδα
Εύβοια: Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου μετά τις πλημμύρες στις πυρόπληκτες περιοχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιμέτωποι με πλημμύρες, αποτέλεσμα της έντονης βροχόπτωσης χθες βράδυ αλλά και συνέπεια της καταστροφικής πυρκαγιάς του καλοκαιριού, βρέθηκαν οι κάτοικοι χωριών στην Βόρειο Εύβοια σήμερα τα ξημερώματα

Αυτοψία στα Βασιλικά και στην Αγία Άννα της Βόρειας Εύβοιας, πραγματοποίησε το κυβερνητικό κλιμάκιο που έχει μεταβεί στις περιοχές που επλήγησαν από την ισχυρή βροχόπτωση. Το κλιμάκιο αποτελείται από τον υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμο Κεδίκογλου.

«Η Πολιτεία όπως και σε άλλες περιπτώσεις θα είναι δίπλα προς την αποκατάσταση αυτών των ζημιών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τριαντόπουλος ενώ προσέθεσε ότι ήδη έχουν δρομολογήσει τις επόμενες λίγες ημέρες, Δευτέρα ή Τρίτη μία έκτακτη χρηματοδότηση προς την Β. Έυβοια ύψους 20 εκατ. ευρώ σε συνέχεια της ωρίμανσης του σχεδιασμού που είχαν τις προηγούμενες μέρες για το κομμάτι των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν μετά τις πυρκαγιές.

Σημειώνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό και όλες τις τοπικές Αρχές, προκειμένου να παρασχεθεί άμεσα κάθε δυνατή συνδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να κινητοποιηθούν περαιτέρω δυνάμεις, εφόσον χρειαστεί, ενώ όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής και ήδη βρίσκονται σε διασπορά, ενώ συνδράμει η 1η ΕΜΑΚ και 7η ΕΜΑΚ με ομάδα Υποβρυχίων Διασώσεων και διασωστικές λέμβους, καθώς και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα.

(Φωτογραφίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News