Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ποιες περιοχές αφορά

Κρήτη
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ποιες περιοχές αφορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονα καιρικά φαινόμενα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις - Τι ισχύει για την Κρήτη

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Κυριακή 10 Οκτωβρίου και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά:

  1. Αύριο Κυριακή (10-10-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία την Ήπειρο, τη δυτική Στερέα και τη δυτική Πελοπόννησο.
  2. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (11-10-2021) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εξακολουθήσουν στις προαναφερθείσες περιοχές, θα επεκταθούν στην κεντρική Στερεά και τη δυτική Θεσσαλία. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και τα κεντρικά και μέχρι το απόγευμα και στη Μακεδονία.
  3. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός στη χώρα θα παρουσιάσει και νέα επιδείνωση στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού απουσιάζει το νησί της Κρήτης, που δεν φαίνεται να επηρεάζεται - τουλάχιστον για την ώρα- από την κακοκαιρία.

Καλές καιρικές συνθήκες επικρατούν σήμερα Σάββατο 9 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις προγνώσεις και μόνο στη δυτική Κρήτη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τις θερμοκρασίες να είναι καλές, ενώ οι άνεμοι πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί άνεμοι, την ώρα που στα δύο είναι χωρισμένη η χώρα μας όσον αφορά τις βροχοπτώσεις.

Ειδικότερα, ίδιο αναμένεται το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο, με έντονα φαινόμενα στην ηπειρωτική χώρα και στις βόρειες νησιωτικές περιοχές και νοτιάδες που δε θα ξεπεράσουν όμως τα 6 Μποφόρ, υγρασία, τοπικές βροχές, αλλά κυρίως υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, στη νότια χώρα και ιδιαίτερα στην Κρήτη, ενώ εκτιμάται ότι στη βόρεια Κρήτη, λόγω των νοτιάδων, η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο θα κυμανθεί κοντά στους 30 βαθμούς, ενώ τη Δευτέρα, μπορεί και να τους ξεπεράσει.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η χαμηλή θερμοκρασία τη νύχτα - καθώς θα επικρατεί υγρασία - και ο υδράργυρος θα πέσει στους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ την ημέρα ο υδράργυρος θα ανέβει και στους 27 κατά τόπους και 28 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ, ωστόσο, από την ερχόμενη εβδομάδα, θα έχουμε ανά διαστήματα βροχές και στο νησί.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News