Κορωνοϊός - Εμβολιασμένοι: Χωρίς όριο πληρότητας η εστίαση, το θέατρο και οι κινηματογράφοι - Τα νέα μέτρα από αύριο Σάββατο

Ελλάδα
Κορωνοϊός - Εμβολιασμένοι: Χωρίς όριο πληρότητας η εστίαση, το θέατρο και οι κινηματογράφοι - Τα νέα μέτρα από αύριο Σάββατο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tι αλλάζει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους από αύριο Σάββατο - Τι θα ισχύει σε εστίαση και ψυχαγωγία

Σε ισχύ τίθενται από αύριο Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021, τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Από αύριο ισχύουν οι επιπρόσθετες ελευθερίες στους εμβολιασμένους, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα σε όλους όσοι έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις κόκκινες περιοχές.

Τι ισχύει για εστίαση, θέατρα, κινηματογράφους

Οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης πρέπει να χαρακτηρίσουν τα καταστήματά τους αμιγή ή μεικτά, έτσι ώστε να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους, στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αυτό αναμένεται να διευκρινιστεί σε σχετική ΚΥΑ εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι αυτή τη στιγμή, στον τομέα της εστίασης οι μεικτοί χώροι έχουν πληρότητα 70%, καθώς τηρούνται οι αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων για την αποφυγή συνωστισμού. Επίσης, όλοι οι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας οπως σινεμά, θέατρα, παιδότοποι), θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα όπως ισχύουν σήμερα και οι εμβολιασμένοι που βρίσκονται σε αυτούς θα πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Με τη νέα καθημερινότητα που διαμορφώνεται από το Σάββατο, για τους αμιγείς χώρους της εστίασης παύει να ισχύει το όριο που υπήρχε στη χωρητικότητα, στην πληρότητα στη μουσική και στη λειτουργία. Ωστόσο, για τα θέατρα, τους κινηματογράφους και τα κέντρα διασκέδασης και εκδηλώσεων, τα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο και για 15 ημέρες, αναμένεται να διευκρινιστούν για να γίνουν ακόμα πιο ξεκάθαρες οι οδηγίες προς τους πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλαφόν που υπήρχε στη χωρητικότητα και στην πληρότητα για αυτές τις επιχειρήσεις αναμένεται να καταργηθεί εάν και μόνο εάν είναι αμιγείς.

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο οι εμβολιασμένοι θα εξαιρούνται όλων των περιοριστικών μέτρων, ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές. Επίσης θα επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι. Όσον αφορά στους μικτούς χώρους διασκέδασης, θα ισχύουν ως έχουν οι περιορισμοί, 

Τέλος στα μίνι λοκντάουν

Χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις “κόκκινες” περιοχές θα μπορούν να κινούνται όλοι οι πολίτες αρχής γενομένης από αύριο. Οι εμβολιασμένοι θα εξαιρούνται όλων των περιοριστικών μέτρων και τα καταστήματα της εστίασης θα μπορούν να λειτουργούν για εμβολιάσμενους, με μουσική και χωρίς περιριορισμούς ως προς το ωράριο. Στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι. Ελέυθερες θα είναι και μετακινήσεις για τους εμβολιασμένους και τη νύχτα, δηλαδή κανονικά μεταξύ 1:00 με 6:00 τα ξημερώματα που απαγορεύεται η κυκλοφορία στις περιοχές με ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News