Κεραμέως: Αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ για τη νέα απεργία των εκπαιδευτικών

Ελλάδα
Κεραμέως: Αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ για τη νέα απεργία των εκπαιδευτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ για τη νέα απεργία καταθέτει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η αγωγή εκδικάζεται σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία - αποχή της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες».

Υπενθυμίζεται, ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή τους, και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άσκησε αντέφεση, ζητώντας την επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης, καθώς οι διαδικασίες αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη. Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου θα εκδικαστεί η εν λόγω έφεση.

Σε ανακοινώσεις τους επισημαίνουν πως το ΥΠΑΙΘ, με τις διαδικασίες της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, στοχεύει «στη διάλυση του δημόσιου σχολείου».

Επίσης, σε ανακοίνωσή της, η ΔΟΕ τονίζει ότι τα στοιχεία που ανακοινώνονται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) σχετικά με τις εκθέσεις αποτίμησης του σχολικούς έτους 2020-2021 «δεν αντιστοιχούν με την πραγματικότητα». Οι εκπαιδευτικές μονάδες που εμφανίζονται στη σχετική πλατφόρμα του ΙΕΠ, όπως υποστηρίζει η ΔΟΕ, «με δεδομένα τα πραγματικά στοιχεία της συντριπτικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία-αποχή», είτε αφορούν «ενέργειες μεμονωμένων προσώπων» είτε «κενές» αναρτήσεις που δηλώνουν την αδυναμία των σχολικών μονάδων να παρουσιάσουν έκθεση αποτίμησης λόγω της περυσινής συμμετοχής των συλλόγων διδασκόντων στην απεργία-αποχή.

Aπό την πλευρά της η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κάλεσε όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών» στα δικαστήρια την ώρα που εκδικάζεται η αγωγή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News