Ζαούτης - Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τους εμβολιασμούς στα παιδιά 5 έως 11 ετών

Ελλάδα
Ζαούτης - Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τους εμβολιασμούς στα παιδιά 5 έως 11 ετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να εμβολιαστούν με τρίτη δόση, όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, σημείωσε ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι αποτελεσματικό και ασφαλές καθώς έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη.

Για το ενδεχόμενο εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5 εώς 11 ετών ο κ. Ζαούτης σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποια έγκριση ακόμα αλλά αναμένεται το επόμενο διάστημα. Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας θα είναι μικρότερη από εκείνη που χορηγείται στους ενήλικες.

Σχετικά με τις συνολικότερες επιπτώσεις του κορωνοϊού στα παιδιά, ο κ. Ζαούτης επισήμανε πως ξεπερνούν τη νόσο, ενώ πρόσθεσε ότι λόγω του κλείσιμου των σχολείων αυξήθηκαν τα ψυχολογικά προβλήματα. Παράλληλα, έκανε λόγο για το προσδοκίμιο της ζωής το οποίο επηρεάζεται λόγω του ιού, ενώ για τη πιθανότητα long covid στα παιδιά  υποστήριξε ότι είναι 10%.

Θεμιστοκλέους: Τρίτη δόση για όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών

Την πρόθεση της κυβέρνησης να εμβολιαστούν με τρίτη δόση, όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σχετικά με το ποιο εμβόλιο θα κάνουν οι πολίτες, ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι όσοι επιλέξουν να κάνουν την τρίτη δόση θα την κάνουν με το εμβόλιο της Pfizer, άσχετα με το ποιο εμβόλιο είχαν κάνει τις δυο πρώτες, με εξαίρεση όσους είχαν κάνει το μονοδοσικό της Johnson&Johnson, για τους οποίους η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εκδώσει οδηγία πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Για τα παιδιά κάτω των 12 ετών, είπε ότι είναι σε αναμονή τα αποτελέσματα των ερευνών για να αποφασιστεί αν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και σε αυτές τις ηλικίες, κάτι όμως που δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2021.

φωτογραφία (pexels)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News