Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Σουζάνα Τσαπούτοβα

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής συζήτησης αντάλλαξαν απόψεις για μια σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος,

Τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου  είχε η πρόεδρος της Σλοβακίας Σουζάνα Τσαπούτοβα, στη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν απόψεις για μια σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η διμερής συνεργασία των χωρών τους, η κατάσταση στο Αφγανιστάν και οι συνέπειες στο μεταναστευτικό ζήτημα, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και οι προσπάθειες ενδυνάμωσης των ευρωπαϊκών οικονομιών μετά την πανδημία.

Συμφώνησαν, επίσης στην αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων με σκοπό την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, προτού οι συνέπειές της καταστούν μη αναστρέψιμες. Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε την ομόλογό της για τη συνδρομή της Σλοβακίας στην κατάσβεση των πυρκαγιών του καλοκαιριού στην Ελλάδα.

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε τη σημασία της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Πρόεδρος της Σλοβακίας μαζί με την Πρωθυπουργό της Ισλανδίας, για τη συνυπογραφή διεθνούς έκκλησης για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών στο Αφγανιστάν, στην οποία συμμετείχε και η ίδια.

Την ενημέρωσε, ακόμη, για τις 26 γυναίκες δικαστές και δικηγόρους που, με ενέργειες της ελληνικής Πολιτείας, ήρθαν από το Αφγανιστάν στη χώρα μας με τις οικογένειές τους στις 30 Σεπτεμβρίου, καθ' οδόν προς τον τελικό τους προορισμό, γεγονός που καταδεικνύει, όπως τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου, την ευαισθησία με την οποία ανταποκρίθηκε η χώρα μας σε ένα ζήτημα ανθρωπιστικού χαρακτήρα.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια