ECDC: Βελτιωμένη η επιδημιολογική κατάσταση - «Κίτρινη» η Κρήτη

Κρήτη
ECDC: Βελτιωμένη η επιδημιολογική κατάσταση - «Κίτρινη» η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρήτη, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, πέρασε από το «πορτοκαλί» στο «κίτρινο»

Τα νέα επικαιροποιημένα στοιχεία του Ευρωπαικού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), όπως προέκυψαν σήμερα 7 Οκτωβρίου 2021, έδειξαν ότι οι περισσότερες περιοχές μπήκαν στην κίτρινη ζώνη, συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, όπως φαίνεται στον συνδυαστικό δείκτη κρουσμάτων κορωναϊού, βρίσκεται στο πορτοκαλί ενώ η Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, η Ευρυτανία, η Ήπειρος, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και η Κρήτη έχουν μεταβεί στο «κίτρινο».

Στο πράσινο «σκαρφαλώνει» η Ελλάδα στο δείκτη θετικότητας

Τα δεδομένα φαίνονται να παίρνουν μία καλύτερη τροπή. Ειδικότερα στον χάρτη που δημοσιεύεται από το ECDC κάθε Πέμπτη και βασίζεται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης (TESSy), έως την Τρίτη, η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας βρίσκεται κάτω από το 4% και βάφεται με πράσινο χρώμα.

Η  διευθύντριά του ECDC κρούει τον κώδωνα του κινδύνου – Απευθύνεται σε χώρες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών

Η διευθύντρια του ECDC, Άντρεα Αμμόν, «εξαπέλυσε βέλη» προς τις χώρες με  χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη τονίζοντας Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων στις χώρες που αυτό παρατηρείται.

Η διευθύντρια του ECDC μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ και την Ειρήνη Ζαρκαδούλα συνολικά για την πορεία της πανδημίας, αλλά για και τις συνέπειες της παραπληροφόρησης την περίοδο της κρίσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News