Ελλάδα

Ο Mr. Tesla φέρνει δορυφορικό διαδίκτυο στην Ελλάδα

Τα συστήματα της Starlink του Έλον Μασκ θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και στην Ελλάδα

 Το σχέδιο του δορυφορικού ίντερνετ θα προχωρήσει εντός του Οκτωβρίου με την αναγκαία  προϋπόθεση να εξασφαλιστεί η ειδική αδειοδότηση που απαιτείται.

«Η εισήγηση από την ΕΕΤΤ έφτασε πριν από δύο εβδομάδες, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε επεξεργασία από την Επιτροπή και στα μέσα Οκτωβρίου θα εκδοθεί η πρώτη Κοινή Υπουργική Απόφαση για την άδεια πρότυπων κεραιών που θα συνυπογραφεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Περιβάλλοντος» ανέφερε πρόσφατα ο υφυπουργός αρμόδιος για τις Τηλεπικοινωνίες και το Κτηματολόγιο, Θεόδωρος Λιβάνιος. 

«Στόχος είναι να υπάρξει μια αδειοδότηση άπαξ, όπως ισχύει και με τα δορυφορικά πιάτα για την συνδρομητική τηλεόραση, ούτως ώστε να μην χρειάζεται κάθε πολίτης να αιτείται άδεια για την εγκατάσταση τέτοιας σύνδεσης».

Τα συστήματα της Starlink του  Έλον Μασκ θα μπορούν να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες, δηλαδή δορυφορικό ίντερνετ σε ολόκληρη την Ελλάδα αμέσως μετά την κοινοποίηση και έκδοση της σχετικής Κοινή Υπουργικής Απόφασης.

Το σύστημα της SpaceX απαρτίζεται από πολύ μικρούς έως μικρούς δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά, σε συνδυασμό πάντα με τους πομποδέκτες εδάφους (επίγειους σταθμούς) θα παρέχουν διαδίκτυο υψηλών ταχυτήτων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Αξίζει να τονιστεί πως απομένει μόνο να ξεκαθαριστεί το τοπίο με το οποίο θα παρέχεται ο εξοπλισμός σύνδεσης στους Έλληνες συνδρομητές από την Starlink, η οποία υπόσχεται σταθερή σύνδεση με όλα τα σημεία της Ελλάδας με υψηλές ταχύτητες, ενώ ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά χαμηλός ο χρόνος απόκρισης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Space Exploration Technologies Corp, έχει στείλει σε τροχιά πάνω από 1500 δορυφόρους – μέχρι στιγμής- και όπως τόνισε ο Έλον Μασκ αυτό κοστίζει ακριβά.  Όπως υποστήριξε, η πλήρη επένδυση της Spacex στο δίκτυο  μπορεί να κυμανθεί μέχρι και 10 δις. Δολάρια, προτού ξεκινήσει η απόδοση κερδών.  «Αν πετύχουμε να μην κηρύξουμε πτώχευση τότε αυτό θα είναι τέλειο και μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα» δήλωσε ο Μασκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια