Σπουδαστές της ΕΣΔΔΑ σε πρόγραμμα της ΕΝΑ για να εξοικειωθούν με τη λειτουργία του γαλλικού κράτους

Ελλάδα
Σπουδαστές της ΕΣΔΔΑ σε πρόγραμμα της ΕΝΑ για να εξοικειωθούν με τη λειτουργία του γαλλικού κράτους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αυτό θα συμμετάσχουν 10 σπουδαστές που θα επιλεγούν με βάση τις έως τώρα επιδόσεις τους

Αριστούχοι σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της αντίστοιχης σχολής της Γαλλίας, προκειμένου να εξοικειωθούν με τον τρόπο λειτουργίας του γαλλικού κράτους.

Για τον λόγο αυτό έχει ήδη μεταβεί στο Παρίσι κλιμάκιο του ΕΚΔΔΑ, υπό την πρόεδρό του Παρασκευή Δραμαλιώτη και τον αντιπρόεδρο Βασίλη Έξαρχο, το οποίο σε συνεργασία με τους ανθρώπους της Ecole Nationale d' Administration (ENA) προετοιμάζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Σε αυτό θα συμμετάσχουν 10 σπουδαστές που θα επιλεγούν με βάση τις έως τώρα επιδόσεις τους.

Στόχος των νέων εκπαιδευτικών κύκλων που προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, είναι η ουσιαστική εξοικείωση των μελλοντικών αποφοίτων της ΕΣΔΔΑ με τον τρόπο λειτουργίας της γαλλικής Δημόσιας Διοίκησης και η εμβάθυνση σε ζητήματα καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι σπουδαστές της Σχολής θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν κεντρικούς φορείς και οργανισμούς του γαλλικού κράτους.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί συνέχεια διαδικτυακού προγράμματος επιμόρφωσης που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΔΔΑ τον Απρίλιο του 2021 με εκπαιδευτές εμπειρογνώμονες της ΕΝΑ και θέμα «Η Καινοτομία στον Δημόσιο Τομέα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News