Πλήρης κανονικότητα για τους εμβολιασμένους σε εστίαση και ψυχαγωγία

Ελλάδα
Πλήρης κανονικότητα για τους εμβολιασμένους σε εστίαση και ψυχαγωγία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη ενημέρωση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναφορικά με την πανδημία και τα μέτρα προστασίας -

Την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στην ημερα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά την ενημέρωση αναφορικά με την πανδημία, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα και του προέδρου του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη.

Χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις κόκκινες περιοχές θα μπορούν να κινούνται οι πολίτες εφεξής, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. Γνωστοποίησε ακόμα ότι στην διασκέδαση δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός στους χώρους που βρίσκονται αποκλειστικά εμβολιασμένοι.

«Ο κορωνοϊός δεν είναι κάτι άγνωστο, αντιμετωπίζεται με το εμβόλιο και τα μέτρα προστασίας», τόνισε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε ότι τα νέα μέτρα, θα έχουν ισχύ για 15 ημέρες και «θα επικαιροποιηθούν και θα απλοποιηθούν όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν. Οι κόκκινες περιοχές δεν θα επισύρουν επιπλέον μέτρα, θέλουμε να ξέρουμε την επιδημιολογική κατάσταση». Ανακοίνωσε μάλιστα ότι πλέον δεν θα υπάρχει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και η απαγόρευση μουσικής.έπειτα από την εισήγηση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, σχετικά με τα όσα θα ισχύουν για εμβολιασμένους, οι οποίοι πλέον θα έχουν περισσότερα προνόμια από τους ανεμβολίαστους.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κάλεσε όλους τους συμπολίτες που ακόμα δεν το έχουν πράξει να εμβολιαστούν και έδωσε στοιχεία που πιστοποιούν το όφελος. «Το εμβόλιο είναι ασφαλές και δεν έχει παρενέργειες», τόνισε και υπογράμμισε ότι «δεν θέλουμε να χάνουμε ανθρώπους για αυτό το λόγο».

Ζαούτης: «Ενίσχυση των εμβολιασμών»

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, είπε ότι προτεραιότητα του ΕΟΔΥ το επόμενο διάστημα θα είναι η ενίσχυση των εμβολιασμών και γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσουν σε στοχευμένη ενημέρωση σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

«Γνωρίζω τις προκλήσεις, αλλά θα ανταποκριθούμε με επιτυχία», είπε και συμπλήρωσε ότι η δουλειά που έγινε στον Οργανισμό ήταν σημαντική και «θα συνεχίσουμε σε αυτήν την σύγχρονη κατεύθυνση».

Τα βασικά σημεία των ανακοινώσεων

  • Από εδώ και στο εξής οι κόκκινες περιοχές δεν θα επισύρουν επιπλέον μέτρα από αυτά που θα ισχύουν στις υπόλοιπες περιοχές. Αν χρειαστούν επιπλέον μέτρα, θα προηγηθεί εισήγηση από την ειδική επιτροπή, ανέφερε ο υπουργός Υγείας κατά την ανακοίνωση των μέτρων
  • Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας
  • Τα μέτρα που ανακοινώνονται θα έχουν ισχύ για 15 ημέρες
  • Χωρίς επιπλέον μέτρα οι κόκκινες περιοχές
  • Με μουσική η εστίαση
  • Οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να στέκονται όρθιοι στα καταστήματα διασκέδασης
  • Η χρήση μάσκας για όλους τους χώρους θα είναι προεραιτική
  • Δεν θα είναι υπόχρεοι σε rapid tests
  • Απόλυτη ελευθερία σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, γάμοι, βαπτίσεις κ.ο.κ.
  • Ελέυθερες μετακινήσεις και τη νύχτα, δηλαδή κανονικά μεταξύ 1:00 με 6:00 τα ξημερώματα που απαγορεύεται η κυκλοφορία στις περιοχές με ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.
  • Οι εμβολιασμένοι θα εξαιρούνται όλων των περιοριστικών μέτρων
  • Οι εμβολιασμένοι μετακινούνται ελέυθερα, χωρίς περιορισμούς
  • Τα καταστήματα της εστίασης θα μπορούν να λειτουργούν για εμβολιάσμενους, με μουσική και χωρίς περιριορισμούς ως προς το ωράριο
  • «Όχι» επιπλέον πιεστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News