Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση ο 35χρονος που καταζητείται από τις γαλλικές Αρχές για τη μεταφορά 1,7 τόνου κοκαΐνης

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση και ότι τον ενέπλεξε ένας Βούλγαρος

Υπό κράτηση παραμένει ο 35χρονος Έλληνας που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος των γαλλικών Αρχών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που μετέφερε με ιστιοφόρο 1,7 τόνους κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική σε παραθαλάσσια περιοχή της νότιας Γαλλίας.

Ο 35χρονος καταζητούμενος οδηγήθηκε το πρωί στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου φέρεται να αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ίδιος κατέθεσε ότι τον ενέπλεξε στην υπόθεση ένας Βούλγαρος, μέσω του οποίου, το κύκλωμα, όπως περιγράφεται στα γαλλικά δικαστικά έγγραφα, είχε προβεί σε αγορές ιστιοφόρων για τη μεταφορά ποσοτήτων κοκαΐνης.

Για την έκδοσή του ή μη στη Γαλλία θα αποφασίσει το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Η μεταφορά των 1.700 κιλών κοκαΐνης είχε γίνει τον Ιούνιο του 2017 και για την υπόθεση είχαν συλληφθεί έντεκα άτομα, διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ αυτών και Έλληνες.

Από τις έρευνες των Γάλλων προέκυψε ότι η ίδια εγκληματική ομάδα είχε προσπαθήσει, με τον ίδιο τρόπο, να εισάγει στη Γαλλία μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κατά τα έτη 2016 έως 2018.

Ο 35χρονος φέρεται, κατά τα ίδια δικαστικά έγγραφα, ότι «στρατολόγησε» άτομα για τις επίμαχες αποστολές.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια