Καιρός: Έρχεται η πρώτη ισχυρή κακοκαιρία - Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Ελλάδα
Καιρός: Έρχεται η πρώτη ισχυρή κακοκαιρία - Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαλαζοπτώσεις, βροχές και πολύ ενισχυμένοι άνεμοι αναμένονται στη χώρα

Έρχεται το πρώτο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου.

Πρόκειται για το πρώτο γενικευμένο κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου, 110 ημέρες μετά τις πολυήμερες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν κατά το πρώτο μισό του Ιουνίου. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ατμοσφαιρική διαταραχή στην ευρύτερη περιοχή της Ιταλίας αναμένεται να σχηματίσει βαρομετρικό χαμηλό το οποίο κινούμενο αργά ανατολικά θα επηρεάσει τη χώρα μας με ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα από το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου έως και το τέλος της εβδομάδας.

Αναλυτικά περιλαμβάνει:

Τα ισχυρά φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Σημαντικές και κατά περιόδους ισχυρές βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις καμένες εκτάσεις της Εύβοιας και της Πελοποννήσου.Περισσότερο θα επηρεαστούν τμήματα της Δυτικής Ελλάδας (Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, Δυτική Στερεά) όπου τα φαινόμενα εκτός από ένταση θα έχουν και αυξημένη διάρκεια.

Στον προγνωστικό χάρτη παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη υετού (βροχές/ καταιγίδες) έως τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου:

Για την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7, στο Ιόνιο 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ στα υπόλοιπα θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα κεντρικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς, στη νότια νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 βαθμούς Κελσίου.

(φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News