Ελλάδα

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα για εμβολιασμένους - Στις 15:00 οι ανακοινώσεις

Μινι λοκντάουν για ανεμβολίαστους και απόλυτη ελευθερία για εμβολιασμένους ακομη και στις «κόκκινες» περιοχες, αναμένεται να ανακοινώσει O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Η επιστροφή στην κανονικότητα σε πρό πανδημίας επίπεδα για τους εμβολιασμένους πολίτες, βρίσκεται στον πυρήνα των μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει, σήμερα, 6 Οκτωβρίου, και ώρα 15:00, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέχεια της εισήγησης της Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, η  οποία έχει συνέλθει αυτή την στιγμή.

Μινι λοκντάουν για ανεμβολίαστους και απόλυτη ελευθερία για εμβολιασμένους ακομη και στις «κόκκινες» περιοχες

Μεταξύ όσων επεξεργάζονται στην κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους ειδικούς, μία από τις σκέψεις είναι και η κατάργηση περιορισμών για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της covid-19 ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές. Στα σχέδια του υπουργείου είναι στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, που είναι αμιγώς για εμβολιασμένους, να μην επιβάλλονται στο εξής περιορισμοί, στη μουσική ή τον χορό.

Ειδικοτερα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες:

  • Οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να στέκονται όρθιοι στα καταστήματα διασκέδασης
  • Η χρήση μάσκας για όλους τους χώρους θα είναι προεραιτική
  • Δεν θα είναι υπόχρεοι σε ραπιντ τεστ
  • Απολυτη ελευθερια σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, γάμοι, βαπτίσεις κ.ο.κ.
  • Ελέυθερες μετακινήσεις και τη νύχτα, δηλαδή κανονικά μεταξύ 1:00 με 6:00 τα ξημερώματα που απαγορεύεται η κυκλοφορία στις περιοχές με ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Εάν στην περιοχή που διαμένουν ισχύει μινι lockdown

  • Οι εμβολιασμενοι θα εξαιρουνται όλων των περιοριστικών μέτρων
  • Οι εμβολιασμενοι μετακινούνται ελέυθερα, χωρίς περιορισμούς
  • Τα καταστήματα της εστίασης θα μπορούν να λειτουργούν μονο για εμβολιασμενους, με μουσικη και χωρίς περιρισμούς ως προς το ωράριο

«Όχι» επιπλέον πιεστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Εξηγώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN τη φιλοσοφία των νέων «προνομίων» για τους εμβολιασμένους ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι «η λογική είναι όπου υπάρχουν χώροι όπου βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι, θα πρέπει να υπάρχει μια μεγαλύτερη κανονικότητα. Από εκεί και πέρα στις μεικτές περιοχές, όχι τιμωρητικά για τους ανεμβολίαστους, καθώς εχθρός μας δεν είναι ο ανεμβολίαστος αλλά ο κορωνοϊός, θα παραμείνουν μέτρα και θα επιχειρήσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο απλοποιημένα».

Όπως ξεκαθάρισε, «δεν θα υπάρξουν περαιτέρω πιεστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Τα μέτρα είναι επαρκή αλλά εκεί που βρίσκονται εμβολιασμένοι θα υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία. Δεν θα υπάρξουν μέτρα που παραπέμπουν στον προηγούμενο χειμώνα, όπως η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό», διευκρίνισε.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 15:00 το μεσημέρι.

φωτογραφία (intime)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια