Κορωνοϊός – Εισήγηση ειδικών: Στο «κόκκινο» Σέρρες, Καρδίτσα – Παράταση των μέτρων στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα
Κορωνοϊός – Εισήγηση ειδικών: Στο «κόκκινο» Σέρρες, Καρδίτσα – Παράταση των μέτρων στη Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τον τελευταίο καιρό στις Σέρρες και στην Καρδίτσα οδήγησε την επιτροπή των επιδημιολόγων στην απόφαση οι συγκεκριμένες περιοχές να μπουν στο «κόκκινο».

Παρατείνονται τα μέτρα στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των επιδημιολόγων. Σύμφωνα με πληροφορίες εισηγούνται να ανέβουν στο κόκκινο επίπεδο οι Σέρρες και η Καρδίτσα και παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στις υπόλοιπες 11 κόκκινες περιοχές, ανάμεσα στις οποίες και η Θεσσαλονίκη.

Τα μέτρα παρατείνονται στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί αύριο κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας των επιστημόνων προκειμένου και επίσημα Σέρρες και Καρδίτσα να μπουν σε καθεστώς έκτακτων μέτρων.

Να σημειωθεί ότι στις περιοχές τα έκτακτα μέτρα που ισχύουν είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News