Ελλάδα

Η υφυπουργός Υγείας, Ζ. Ράπτη, στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ψυχική Υγεία

Στο Παρίσι βρίσκεται σήμερα η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, με σκοπό να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ψυχική Υγείας

 Στο Παρίσι βρίσκεται σήμερα η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη,  κατόπιν προσκλήσεως των κκ Jean-Yves Le Drian, υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Dr. Olivier Veran, υπουργού Αλληλεγγύης και Υγείας της Γαλλίας, με σκοπό να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ψυχική Υγείας  «Mind our Rigths, Now!». Οι εργΑσίες ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι και αύριο στις 6 Οκτωβρίου. 

Η Γαλλία, με την υποστήριξη του ΠΟΥ, φιλοξενεί φέτος το συγκεκριμένο γεγονός, φιλοδοξώντας να ενισχύσει την κινητοποίηση υπέρ των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και της υιοθέτησης κατάλληλων πολιτικών, με βάση:

- την ανάγκη προστασίας της ψυχικής υγείας, στο πλαίσιο της διαφύλαξης της υγείας του παγκόσμιου πληθυσμού σε συνθήκες πανδημίας και

- την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών για την προστασία των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών.

Μετά την επιτυχή διοργάνωση του «Athens Mental Health Summit», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 22-23 Ιουλίου 2021, με θέμα τις «συνέπειες της Covid-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας», καθώς και την πρόσφατη έναρξη της Πανευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Ψυχική Υγεία που πραγματοποιήθηκε από τον ΠΟΥ Ευρώπης στις Βρυξέλλες στις 30 Σεπτεμβρίου, παρουσία της βασίλισσας του Βελγίου Ματθίλδης και του περιφερειακού διευθυντή του ΠΟΥ Dr. Hans Kluge, η ελληνική αντιπροσωπεία προσβλέπει να συνεισφέρει για άλλη μια φορά, στον παγκόσμιο διάλογο για την ψυχική υγεία των λαών που έχουν εκτεθεί σε μεγαλύτερες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, λόγω της πανδημίας.

Φωτογραφία από IN TIME 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια