Ελλάδα

Εφαρμογή MyHealth - Πιερρακάκης: Επόμενο βήμα η αποθήκευση του ιστορικού των ιατρικών εξετάσεων

«Συνολικά, αφαιρείται από τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας των πολιτών 68 εκατομμύρια ευρώ» δήλωσε για τη μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

 

Για την πλατφόρμα myhelthapp μίλησε  ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξη του ,επισημαίνοντας ότι πρόκειται για πρόπλασμα του ψηφιακού ιατρικού φακέλου που θα επιτρέπει την πρόσβαση του πολίτη στα δεδομένα, τα στοιχεία που τον αφορούν. Με αυτόν τον τρόπο «κάποιος μπορεί να δει τι του έχει συνταγογραφηθεί, τα παραπεμπτικά των εξετάσεών του από το 2012 κι έπειτα», ενώ σχεδιάζεται να προστεθεί εκτός από την ψηφιακή έκδοση των ιατρικών βεβαιώσεων και η υπηρεσία αποθήκευσης των αποτελεσμάτων των ιατρικών εξετάσεων.

Σχετικά με τη μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας, που θα αρχίσει 1 Ιανουαρίου 2022, στους νέους μέχρι 29, αλλά και για τα 10% στον υπόλοιπο πληθυσμό επισήμανε   το εξής: «Συνολικά, αφαιρείται από τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας των πολιτών 68 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου».Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι δικαιούχοι μέχρι των 29 ετών θα πρέπει να αιτηθούν τον μηδενισμό του τέλους, ώστε να αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2022 μέ μία αίτησης είτε μέσω του gov.gr είτε στα ΚΕΠ. Για τους υπόλοιπους η μείωση του 10% θα γίνει αυτόματα.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για μία σειρά έργων και επενδύσεων που θα αφορούν στην αποχαλκοποίηση που πρέπει να γίνει στη χώρα «για να περάσουμε στη νέα κατάσταση στη σταθερή τηλεφωνία. Έρχονται και οι μικροδορυφόροι».

Όσον αφορά την εμβολιαστική πορεία, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι έχουμε 6.458.578 εμβολιασμούς με τουλάχιστον μία δόση, ενώ ανέφερε ότι από τις 11 Οκτωβρίου ξεκινά και το Freedom Pass, που αφορά στη δωρεάν παροχή 50 GB στους νέους 18-25 ετών, το οποίο φάνηκε από τα στοιχεία να είναι ένα ισχυρό κίνητρο. «Εκατόν τριάντα χιλιάδες νέοι έκλεισαν το ραντεβού τους αμέσως μετά τις ανακοινώνεις του πρωθυπουργού, ενώ σήμερα έχουν εμβολιαστεί 507.000 νέοι», πρόσθεσε. Τόνισε, μάλιστα, ότι από τη Δευτέρα και στους νέους 15-17 ετών θα τους δοθούν 50GB, «τα οποία θα μπορούν να τα καταναλώσουν ακόμη και τον ίδιο μήνα».

Τέλος, μίλησε για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου «που αγκαλιάζει αυτήν τη στρατηγική καθημερινότητας, που αφορά από την καθημερινή γραφειοκρατία μέχρι τις συντάξεις».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια