Ο Ιππόκαμπος με τη μάσκα: Ο δημιουργός της viral φωτογραφίας στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» (βίντεο)

Ελλάδα
Ο Ιππόκαμπος με τη μάσκα: Ο δημιουργός της viral φωτογραφίας στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογραφία πήρε έναν έπαινο στο Ocean Photography Awards στο Λονδίνο και αυτή τη στιγμή εκτίθεται στο Tower Bridge του Λονδίνου σε μια υπαίθρια έκθεση

Ο φωτογράφος, Νίκος Σαμαράς, φιλοξενήθηκε στην ΚΡΗΤΗ TV και την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», με αφορμή την βραβευμένη φωτογραφία που απεικονίζει έναν ιππόκαμπο να έχει στην ουρά του μια μάσκα.

Η φωτογραφία πήρε έναν έπαινο στο Ocean Photography Awards στο Λονδίνο και αυτή τη στιγμή εκτίθεται στο Tower Bridge του Λονδίνου σε μια υπαίθρια έκθεση.

Ερωτηθείς για τις πιθανότητες που έχει ένας φωτογράφος να πετύχει το συγκεκριμένο κλικ, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Σίγουρα δεν είναι κάτι που το συναντάς κάθε μέρα. Είναι κάτι δύσκολο. Πήγαινα στο συγκεκριμένο σημείο τα τελευταία δέκα χρόνια για να φωτογραφήσω μια αποικία ιππόκαμπων. Τους έχω δει σε διάφορες φάσεις. Τώρα δυστυχώς με τις μάσκες που φοράμε, πέτυχα και έναν που είχε πιαστεί από μια».

Κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης ο φωτογράφος επέλεξε να εργαστεί από το σπίτι του. «Επειδή δε μπορούσα να ταξιδέψω στο εξωτερικό. Προσανατολίστηκα κοντά στην έρευνα στο σπίτι μου. Πρόσφατα ανακάλυψα μια άλλη αποικία από αλπικούς τρίτωνες κοντά στις Σέρρες».

Σχετικά με τους μελλοντικούς του στόχους και όνειρα επεσήμαν, «Οι στόχοι πολλοί και οι προορισμοί ακόμα περισσότερο. Ευελπιστώ να ταξιδέψω στις Μπαχάμες, στο Μεξικό και στις Μαλδίβες όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News