Ερυθρός Σταυρός: H γηραιότερη εθελόντρια του οργανισμού μιλά στο «Κρήτη Σήμερα»

Κρήτη
Ερυθρός Σταυρός: H γηραιότερη εθελόντρια του οργανισμού μιλά στο «Κρήτη Σήμερα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν χρειάζεται πολύ παρά μόνο μία ώρα αφιερωμένη στο συνάνθρωπο», δηλώνει η 79χρονη Ευγενία Πετρίδου στην ΚΡΗΤΗ TV και την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» - Φέτος συμπληρώνει 52 χρόνια που συμμετέχει ενεργά ως αδερφή του Ερυθρού Σταυρού

Η 79χρονη Ευγενία Πετρίδου έχει αφιερώσει σχεδόν όλη της την ζωή στον εθελοντισμό. Φέτος συμπληρώνει 52 χρόνια ενεργής συμμετοχής ως αδερφή στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Η πορεία της στην εθελοντική δράση ξεκίνησε το 1969 σαν μαθήτρια, ενώ την επόμενη χρονιά έγινε ενεργό μέλος του Ερυθρού Σταυρού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η νέα γενιά δεν ενδιαφέρεται και τόσο με τον εθελοντισμό γιατί έχει μάθει στον εύκολο δρόμο, δεν έχουν μάθει στις δυσκολίες.

«Δεν με επηρέασε κάτι παρά μόνο η αγάπη μου για τον εθελοντισμό και ότι μέσα στον Ερυθρό Σταυρό μαθαίνεις πράγματα που έξω δεν διδάσκονται», αναφέρει χαρακτηριστικά η 79χρονη εθελόντρια.

«Η μέρα έχει πάρα πολλές ώρες και μπορούμε να τα κάνουμε όλα αρκεί να το θέλουμε. Δεν χρειάζεται πολύ παρά μόνο μια ώρα αφιερωμένη στο συνάνθρωπο», δηλώνει χαρακτηριστικά στην συνέντευξή της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News