Θεσσαλονίκη: 100% πληρότητα στις ΜΕΘ

Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: 100% πληρότητα στις ΜΕΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εργαζόμενοι ζητούν την επιστροφή στα νοσοκομεία αυτών που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας λόγω άρνησης να εμβολιαστούν.

Το ποσοστό πληρότητας στις ΜΕΘ φτάνει το 100%, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, το μεσημέρι της 1ης Οκτωβρίου δεν υπήρχε καμιά κενή κλίνη. Παράλληλα, από τις 28 κλίνες σε ΜΕΘ των υπόλοιπων νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας, κενές ήταν μόλις οι τέσσερις.

Με δεδομένου αυτής της εξέλιξης, οι εργαζόμενοι ζητούν την επιστροφή στα νοσοκομεία αυτών που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας λόγω άρνησης να εμβολιαστούν. Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς απέκλεισε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Σε ισχύ το lockdown στη Θεσσαλονίκη

 Από την 1η Οκτωβρίου  άρχισε το lockdown στη Θεσσαλονίκη,  το οποίο τέθηκε σε ισχύ για μια βδομάδα, εξαιτίας της μεγάλης εξάπλωσης του κορωνοϊού. Μετά τη μία τα ξημερώματα, ελάχιστα ήταν τα οχήματα που κινούνταν στους δρόμους της πόλης. Υπενθυμίζεται ότι ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από 1:00 το βράδυ ως 6:00 το πρωί, αλλά και ότι απαγορεύεται η μουσική.

φωτογραφία (unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News