Κόντρα εκπαιδευτικών – Κεραμέως για την αξιολόγηση: Συλλαλητήρια στην Κρήτη

Κρήτη
Κόντρα εκπαιδευτικών – Κεραμέως για την αξιολόγηση: Συλλαλητήρια στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των εκπαιδευτικών μετά την κήρυξη της απεργίας-αποχής τους ως «παράνομης», ύστερα από την κατεπείγουσα αγωγή που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των εκπαιδευτικών μετά την κήρυξη της απεργίας-αποχής τους ως «παράνομης», ύστερα από την κατεπείγουσα αγωγή που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατά των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών της χώρας με φόντο την “κόντρα” για την περίφημη πλέον “αξιολόγηση”.

Οι εκπαιδευτικοί - μαζί με φοιτητές - κατέβηκαν χθες μαζικά στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Ελλάδας, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στον νόμο «περί αξιολόγησης». Δυναμικό συλλαλητήριο έλαβε χώρα χθες και στο Ηράκλειο.

Πλήθος δασκάλων, καθηγητών και φοιτητών συμμετείχε χθες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Ηρακλείου. Το “ραντεβού” είχε δοθεί για τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας. Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κι εν συνεχεία κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργείου και της “αξιολόγησης”. Εξάλλου, διαδηλωτές ανάρτησαν πανό στα μπαλκόνια του κτηρίου όπου στεγάζεται η Περιφερειακή Διεύθυνση, στη λεωφόρο Κνωσού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος”, αναφέρεται ότι «ολοκληρώθηκε το μαζικό και δυναμικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που οργάνωσαν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Δ. Θεοτοκόπουλος” και “Φαιστός”, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και φοιτητικοί σύλλογοι.

Η πορεία κατάληξε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, όπου πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη. Το κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας που επιδιώκει να επιβάλει η κ. Κεραμέως δε θα περάσει.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με απεργία-αποχή ενάντια στην ψευδεπίγραφη “αξιολόγηση” του υπουργείου Παιδείας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας».

Ας σημειωθεί ότι στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και μέλη της “Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών” Ηρακλείου που στηρίζουν το ΠΑΜΕ.

Στα Χανιά

Μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση

Δυναμικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα και στα Χανιά. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ Χανίων, αναφέρεται ότι «το υπουργείο Παιδείας, σε μια ακόμα επίδειξη αυταρχισμού, προσέφυγε στα δικαστήρια, αξιοποιώντας μάλιστα τις κατάπτυστες προβλέψεις του νόμου Χατζηδάκη, για να βγάλει την απεργία-αποχή των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ παράνομη και καταχρηστική.

Η μαζική και αποφασιστική στάση χιλιάδων συναδέλφων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των συλλόγων διδασκόντων να βάλουν φρένο στην πολιτική της κατηγοριοποίησης των σχολείων και των ταξικών φραγμών έχει στριμώξει για τα καλά την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ. Από τα υποκριτικά “ευχαριστώ” στους εκπαιδευτικούς για τον εμβολιασμό και τα ψεύτικα λόγια ότι η “εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση δεν είναι τιμωρητική” η κυβέρνηση πέρασε στον αυταρχισμό και την καταστολή (...).

Η πολιτική μετατροπής των μαθητών σε πελάτες των ιδιωτικών κολεγίων και των εκπαιδευτικών σε υποτακτικούς των κερδών και της ανταγωνιστικότητας που προωθούν κυβερνήσεις και Ε.Ε. έχει ήδη αξιολογηθεί και βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Αυτή η βάρβαρη πολιτική θέλει τα σχολεία μας να λειτουργούν πλήρως ανταγωνιστικά μεταξύ τους, με τους γονείς να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Απέναντι στους σχεδιασμούς αυτούς αντιστεκόμαστε με την απεργία-αποχή.

Όλα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης που αναφέρονται στην αγωγή (παραβίαση υποχρέωσης δημόσιου διαλόγου, έλλειψη διάθεσης προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας κ.λπ.) κατέπεσαν ένα προς ένα στην αίθουσα τους δικαστηρίου. Παρ’ όλα αυτά το ΥΠΑΙΘ επιμένει. Έφτασαν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν δικαίωμα να αμφισβητούν ψηφισμένους νόμους. Επί της ουσίας η κυβέρνηση λέει ότι οι εκπαιδευτικοί “δεν μπορείτε να διεκδικείτε και να αγωνίζεστε για τίποτα και απλά με σκυφτό το κεφάλι να εκτελείτε τις εντολές της διοίκησης”! Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης πρέπει να καταδικαστεί από όλους τους συναδέλφους και τα σωματεία, από όλους τους εργαζόμενους».

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News