Υπουργείο Εργασίας: Δεκαεπτά υποτροφίες σε αστέγους και Ρομά για σπουδές στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Ελλάδα
Υπουργείο Εργασίας: Δεκαεπτά υποτροφίες σε αστέγους και Ρομά για σπουδές στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

17 νέοι από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα φοιτήσουν με υποτροφία στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του ΕΑΠ και την γενικής γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, 17 νέοι βγαίνουν μπροστά και φοιτούν με υποτροφία στο Ελληνικό Ανοιχτό Πσνεπιστήμιο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η κλήρωση για την ανάδειξη των δικαιούχων των υποτροφιών, έγινε σήμερα, παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργου Σταμάτη και του αντιπροέδρου του ΕΑΠ Ευστάθιου Ευσταθόπουλου.

Ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, δήλωσε ότι «η παιδεία αποτελεί θεμελιώδες ατομικό δικαίωμα, αλλά και βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας που βιώνουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Είναι λοιπόν χρέος μας να διασφαλίζουμε δυνατότητες πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε συμπολίτες μας που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.

Η συγκεκριμένη δράση υποκινήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας με στόχο την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων και στηρίζοντας το δικαίωμα όλων στην μόρφωση. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη δεξιοτήτων αλλά και προσωπικής και επαγγελματικής ανέλιξης, βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News