Ελλάδα

Ζαχαράκη: Zητούμενο η διάχυση του τουριστικού προϊόντος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Όλα όσα ανέλυσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, με την συμμετοχή αυτοδιοικητικών καθώς και μελών από φορείς του τουρισμού, η κ. Σοφία Ζαχαράκη έδωσε έμφαση στην διάχυση του τουριστικού προϊόντος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και με υψηλότερη μέση δαπάνη.

Ειδικότερα υπόψη της υφυπουργού Τουρισμού τέθηκαν το θέμα του αεροδρομίου «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και ειδικότερα του ανεφοδιασμού καυσίμων των αεροσκαφών, για το οποίο σημείωσε πως φαίνεται να υπάρχει εξέλιξη, η ξενοδοχειακή πορεία και η πορεία των τουριστικών γραφείων αυτό το καλοκαίρι, ζητήματα πρόσβασης και το θέμα των πυλών εισόδων, όπως η εξωτερική εικόνα τους, που είναι η πρώτη που αντικρίζει ο επισκέπτης στη χώρα, αλλά και το ζήτημα του ορίου των επισκεπτών από την Τουρκία.

«Φάνηκε ότι ο Αύγουστος ήταν ένας πάρα πολύ καλός μήνας, με υψηλές πληρότητες, ζήτημα όμως είναι όλη αυτή η καλή πορεία να έχει και μία διάχυση μέσ' τη χρονιά…Επιμένω ότι είναι μία χρονιά που πρέπει να χαμογελάμε. Το καλοκαίρι συνεχίζεται στην Ελλάδα και βλέπουμε υψηλές πληρότητες και υψηλές αφίξεις, ένα κατόρθωμα που πρέπει να μας αφορά όλους…», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ζαχαράκη, τονίζοντας την ανάγκη διάχυσης του τουριστικού προϊόντος πανελλαδικά και στο μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Η υφυπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι στη σύσκεψη συζητήθηκαν και οι ειδικές μορφές τουρισμού καθώς η περιοχή του Έβρου είναι «ένα απίστευτο παζλ πολλών εμπειριών που μπορεί κάποιος να ζήσει», που δεν περιορίζονται στο δίπτυχο «ήλιος και θάλασσα» καθώς «εδώ (σ.σ. στον Έβρο) ξεφεύγουμε, πάμε σ' ένα ευρύ και πάρα πολύ πλούσιο ανάγλυφο».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στη συμμετοχή «με πολύ μεγάλη επιτυχία» των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Ορεστιάδος στη διαδικασία του «Best Villages» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, η οποία είναι ενδεικτική, όπως δήλωσε, της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται από τους Δήμους, αλλά και από την Περιφέρεια, η οποία επικοινώνησε τη συγκεκριμένη δυνατότητα συμμετοχής.

Ως προς το σχεδιασμό και το έργο του υπουργείου Τουρισμού η κ. Ζαχαράκη, αναφέρθηκε στα προγράμματα στήριξης, στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», καθώς και στα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας «τα οποία δίνουν μια ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή του Έβρου».

Εξήγησε και ανέλυσε τα σχέδια του υπουργείου με το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης «με προτάσεις πάνω από τριακόσια εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των ειδικών μορφών τουρισμού, αλλά και για την τουριστική εκπαίδευση. Μέσα στο Ταμείο Ανάκαμψης έχουμε ενσωματώσει προτάσεις 46 εκατ. ευρώ για την επιμόρφωση 20.000 ατόμων, ανέργων και εργαζομένων στον τουρισμό που θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2022, επιδοτούμενα προγράμματα διάρκειας τριών μηνών, με δυνατότητα επιδότησης εξακοσίων ευρώ το μήνα…».

Μεταξύ των συμμετεχόντων στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς και Τουρισμού Θανάσης Τσώνης, οι οποίοι διοργάνωσαν τη συνάντηση, οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ., Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Απόστολος Παλακίδης και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού της Σαμοθράκης, Γιάννης Γλήνιας.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια