Στις 6 Οκτωβρίου στην Άγκυρα ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας- Τουρκίας

Ελλάδα
Στις 6 Οκτωβρίου στην Άγκυρα ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας- Τουρκίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας

Ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας- Τουρκίας θα λάβει χώρα στην 'Αγκυρα, στις 6 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα, έγινε γνωστή η προκλητική αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας στη στρατηγική αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

«Οι μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις της Ελλάδας για τη θαλάσσια δικαιοδοσία και τον εναέριο χώρο είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο. Είναι όνειρο θερινής νυκτός ότι η Ελλάδα μπορεί να μας κάνει να αποδεχτούμε αυτές τις διεκδικήσεις, οι οποίες αμφισβητούνται και από τη διεθνή κοινότητα, διαμορφώνοντας διμερείς στρατιωτικές συμμαχίες εναντίον της Τουρκίας, με τρόπο που βλάπτει τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και συνεχίζει:

«Τέτοιες μάταιες προσπάθειες θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Αντί για συνεργασία, η πολιτική εξοπλισμών, απομόνωσης και αποξένωσης της Τουρκίας από την Ελλάδα είναι μια προβληματική πολιτική που θα βλάψει την ίδια και την ΕΕ, της οποίας είναι μέλος, και θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News