Β. Παπαευαγγέλου: Επιδείνωση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα (βίντεο)

Ελλάδα
Β. Παπαευαγγέλου: Επιδείνωση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξημένα είναι κρούσματα στην Βόρεια Ελλάδα, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, καθώς και χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης

Τα κρούσματα στα παιδιά και τους μαθητές είναι «καθρέπτης» κάθε κοινότητας, όπως τόνισε κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

Παράλληλα τόνισε ότι η πορεία της πανδημίας στην χώρα μας την εβδομάδα που πέρασε είχε μία πτωτική πορεία, ενώ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν διακυμάνσεις ανά γεωγραφική περιοχή, με την βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κεντρική Μακεδονία και Θράκη, να έχουν ξεπεράσει το 90% σε πληρότητα οι κλινικές ΜΕΘ. 

Αυτό που έχει παρατηρηθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία, όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου επίσης είναι ότι «σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη βλέπουμε αύξηση των κρουσμάτων», ενώ παράλληλα επεσήμανε πως ο αριθμός των διασωληνωμένων μειώθηκε.

H Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε επίσης ότι ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό παρουσιάζει μια ελαφρώς πτωτική τάση, με εξαίρεση όμως τους συμπολίτες μας ηλικίας 55-64 ετών, επισημαίνοντας παράλληλα για άλλη μία φορά την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, όπως είπε χαρακτηριστικά «πρέπει να εμβολιαστούν όλοι, κανένας δεν είναι άτρωτος».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News