Θάνατος Τηλέμαχου Κακουλίδη: Σήμερα η απόφαση για την υπόθεση

Ελλάδα
Θάνατος Τηλέμαχου Κακουλίδη: Σήμερα η απόφαση για την υπόθεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 44χρονος είχε βρεθεί νεκρός στη Σητεία τον Νοέμβριο του 2019 – Δικάζονται πατέρας και γιος

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δίκη για τον θάνατο του 44χρονου λογιστή Τηλέμαχου Κακουλίδη, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός τον Νοέμβριο του 2019, σε περιοχή της Σητείας. Στην υπόθεση εμπλέκεται ένας 37χρονος άνδρας και ο 57χρονος πατέρας του, οποίοι κατηγορούνται για «θανατηφόρα έκθεση».

Η εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Σητείας πριν από περίπου δύο χρόνια, ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίος με την εισαγγελική πρόταση, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και κατά πάσα πιθανότητα την έκδοση της απόφασης.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου για την υπόθεση, στις αρχές Σεπτεμβρίου, έλαβαν χώρα, μεταξύ άλλων, οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων. Κατά την απολογία του, ο 57χρονος πατέρας υποστήριξε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση. Είπε συγκεκριμένα ότι ο ίδιος βρισκόταν στον όροφο του σπιτιού του και κοιμόταν, χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το τι συνέβη.

Από την πλευρά του, ο 37χρονος γιος του, ο οποίος εκτός από την κατηγορία της «θανατηφόρας έκθεσης», βαρύνεται επιπρόσθετα με την κατηγορία της «διακίνησης ναρκωτικών», ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του δεν εμπλέκεται επουδενί στην υπόθεση κι ότι έμπλεξε εξαιτίας του ίδιου.

Είπε ακόμη ότι το βράδυ της 20ής Νοεμβρίου του 2019 έκαναν μαζί με τον αείμνηστο Κακουλίδη χρήση ηρωίνης κι ότι έπεσαν και οι δύο σε λήθαργο. Σύμφωνα με τον 37χρονο, όταν ο ίδιος συνήλθε, είδε τον 44χρονο να είναι αναίσθητος και παγωμένος και - όπως είπε - θεώρησε ότι έχει πεθάνει. Τότε, όντας σε κακή κατάσταση από τη χρήση ναρκωτικής ουσίας και φοβούμενος μην “μπλέξει”, μετέφερε τον Κακουλίδη μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από το σπίτι του, όπου τον άφησε.

Οι χαροκαμένοι γονείς

Νωρίτερα, κατά την ακροαματική διαδικασία είχαν καταθέσει ως μάρτυρες του κατηγορητηρίου δύο αστυνομικοί που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση, αλλά και ιατροδικαστές. Εξάλλου, ως μάρτυρες κατέθεσαν και οι γονείς του αδικοχαμένου λογιστή. Στην κατάθεσή της, η μητέρα του θύματος καταφέρθηκε εναντίον των κατηγορουμένων λέγοντας πως, εάν είχαν ενημερώσει το ΕΚΑΒ ή είχαν μεταφέρει το παιδί της στο νοσοκομείο έγκαιρα, ο 44χρονος πιθανώς θα ζούσε.

Υπενθυμίζεται ότι, στην πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου για την υπόθεση, ο δικηγόρος της οικογένειας του 44χρονου λογιστή, Γιώργος Κοκοσάλης, υπέβαλε στο δικαστήριο αίτηση μεταβολής της κατηγορίας, που βαραίνει τους δύο άνδρες, από «θανατηφόρα έκθεση» σε «ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά παράλειψη». Εάν η Έδρα προβεί τελικά σε μεταβολή της κατηγορίας και οι δύο κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι, θα έρθουν αντιμέτωποι με σαφώς πιο υψηλές ποινές.

ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

«Τον εγκατέλειψαν αβοήθητο»

Ο Τηλέμαχος Κακουλίδης εντοπίστηκε νεκρός νωρίς το πρωί της 21ης Νοεμβρίου του 2019. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άτυχος λογιστής δηλητηριάστηκε από ναρκωτική ουσία. Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, παρά το ότι ο 44χρονος άνδρας βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση κι ενώ ήταν στο σπίτι του 37χρονου και του 57χρονου, εκείνοι δεν έκαναν τίποτα για να τον σώσουν, παρά τον εγκατέλειψαν αβοήθητο σε ερημικό σημείο περίπου 100 μέτρα μακριά κι ενώ ο 44χρονος ήταν εν ζωή, με αποτέλεσμα τελικά εκείνος να ξεψυχήσει.

Σε δηλώσεις που είχε κάνει πριν από λίγες εβδομάδες στη «ΝΚ» ο κ. Κοκοσάλης είχε αναφέρει ότι «άλλα είπαν αρχικά οι δύο κατηγορούμενοι στους αστυνομικούς, άλλα κατέθεσαν μετά από λίγο ως μάρτυρες, άλλα κατέθεσαν μετά σαν κατηγορούμενοι στην Αστυνομία, άλλα είπαν στον ανακριτή και σήμερα (σ.σ. πριν από λίγες εβδομάδες) τα παρουσίασαν εκ νέου εντελώς διαφορετικά».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Κακουλίδη, «δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι οι άνθρωποι αυτοί παράτησαν τον αείμνηστο Τηλέμαχο Κακουλίδη σε κρίσιμη κατάσταση για τη ζωή του, όντας όμως ακόμη ζωντανός, με μοιραία συνέπεια να πεθάνει, πράγμα που εμείς τουλάχιστον ως οικογένεια και υποστηρίζοντες την κατηγορία είμαστε σίγουροι ότι το αποδέχονταν (το αποτέλεσμα του θανάτου)».

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News