Ελλάδα

Σκανδαλίδης: Θετική εξέλιξη η ελληνογαλλική συμφωνία - Ενισχύεται η αποτρεπτική δύναμη της χώρας

Η ελληνογαλλική συμφωνία «αποτελεί θετική εξέλιξη από τη στιγμή που ενισχύει την αποτρεπτική δύναμη της χώρας και κατοχυρώνει τη συμφωνία της αμοιβαίας συνδρομής»

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, κατά την ομιλία του για το νομοσχέδιο με το οποίο τροποποιείται η σύμβαση παραχώρησης στοιχείων εντός του λιμένος Πειραιώς, χαρακτήρισε ως "θετική εξέλιξη" υποδέχθηκε την πρόσφατη ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία.

Με αφορμή και την επικείμενη υπογραφή πενταετούς συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι "αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα κάνει την επιλογή της ανάπτυξης της αποτρεπτικής της δύναμης σε μια κρίσιμη στιγμή και μετά τα προβλήματα που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια και την όξυνση της εξωτερικής απειλής, όπως επίσης και τα συμφέροντα που συγκρούονται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου".

Είναι φανερό, προσέθεσε, ότι "η χώρα πρέπει να επιδιώξει τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση στην περιοχή και δεν αφορά μονάχα τη ενίσχυση της αποτρεπτικής της δύναμης αλλά μια συνολική επαναδιαπραγμάτευση του ρόλου της στο πλαίσιο των συμμαχιών της".

Μιλώντας για τις διατάξεις του νομοσχεδίου, είπε ότι η COSCO είναι ευπρόσδεκτη, αλλά θα πρέπει να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις της. "Δεν μπορεί [...] να μην ανταποκρίνεται σε βασικές μικρές επενδύσεις που πρέπει να γίνουν, με βάση τις συμφωνίες".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια