Ελλάδα

Ψαλτοπούλου: Διευκρινίσεις για το ποιοι πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε την τρίτη δόση

"Τo 90% των θανάτων είναι τα άτομα άνω των 70 ετών, ήταν άτομα με πρόβλημα υγείας" σύμφωνα με την καθηγήτρια επιδημιολογίας

Διευκρινίσεις για την τρίτη και πρέπει να εμβολιαστούν έδωσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open.

Όπως είπε: «η τρίτη δόση αφορά τα πρόσωπα που είτε δεν μπόρεσαν καθόλου να βγάλουν αντισώματα, είτε έβγαλαν, λίγα και εξαφανίστηκαν, είτε συγκεκριμένες ηλιακές ομάδες που ξέρουν ότι έχουν μεγάλο πρόβλημα. Επομένως αρχικά μιλάμε για τους ανοσοκατεσταλμένους , οποιαδήποτε σοβαρή νόσηση που οδηγεί σε ανοσοκατοστολή και είναι αυτοί που μπορούν από τώρα να κλείνουν ραντεβού και να εμβολιάζονται με την τρίτη δόση, αφορούν και θα αφορούν και τα άτομα της τρίτης ηλικίας που έχουν μικρότερη δυνατότητα να κρατήσουν τα αντισώματά τους και σίγουρα θα αφορά και τους υγειονομικούς ,αλλά σε εθελοντική βάση βέβαια, γιατί ερχόμενοι σε καθημερινή επαφή με τον κορωνοϊό έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσήσουν».

Όπως εξήγησε η καθηγήτρια: «τo 90% των θανάτων σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ είναι τα άτομα άνω των 70 ετών, ήταν άτομα με πρόβλημα υγείας. Τουλάχιστον τα άτομα με πρόβλημα υγείας μπαίνουν σε διαδικασία πιο εύκολα να εμβολιαστούν. Όμως πολλοί μου τηλεφωνούν και μου λένε “μη λες για την τρίτη ηλικία γιατί είμαστε και αισθανόμαστε πολύ καλά”, αλλά τα στατιστικά δεν χρειάζονται κάποιος να είναι γιατρός. Τα στατιστικά δείχνουν ότι το 100% των ατόμων άνω των 70 πρέπει να εμβολιαστεί για να προστατευτεί από το θάνατο. Έχουμε πρόβλημα σε σχέση με τις άλλες χώρες».

Όπως δήλωσε ακόμη τα δεδομένα των λυμάτων δείχνουν μία αύξηση του ιικού φορτίου της τάξης των 30% στην Αττική.

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια