ΣΔΟΕ: Ξεκινά τους ελέγχους στους influencers

Ελλάδα
ΣΔΟΕ: Ξεκινά τους ελέγχους στους influencers

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δράση πολλών από αυτούς, που επικεντρώνεται στην παροχή διαφημιστικών υπηρεσιών μέσω κυρίως του Instagram αλλά και των άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πληρώνεται πλουσιοπάροχα.

Τα εισοδήματα των influencers έχουν μπει στο στόχαστρο της ΣΔΟΕ με την φορολογική διοίκηση να ετοιμάζεται να βάλει στο μικροσκόπιο τα έσοδα τους από τις δραστηριότητες προβολής προϊόντων και υπηρεσιών

Η δράση πολλών από αυτούς, που επικεντρώνεται στην παροχή διαφημιστικών υπηρεσιών μέσω κυρίως του Instagram αλλά και των άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πληρώνεται πλουσιοπάροχα. Μια απλή ανάρτηση μπορεί να φτάνει τα 1000 ευρώ, ανάλογα με τη φήμη του προσώπου, ενώ αν πρόκειται για διαφημιστικά προγράμματα πολλών χιλιάδων ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος που ο ΣΔΟΕ, αναμένεται να ξεκινήσει ελέγχους για να δει αν τηρούνται βιβλία και διαδικασίες και αν αποκρύπτονται εισοδήματα.

Οι πρακτικές μάλιστα «ερευνών» των ελεγκτών προσιδιάζουν σε δουλειά «μυρμηγκιού», με διασταυρώσεις στοιχείων, αναζήτηση παλαιότερων εισοδημάτων, ξεψάχνισμα λογαριασμών, για να φανεί εάν τεκμηριώνονται εισοδήματα και προφίλ χλιδάτης ζωής.

Μάλιστα, οι πρακτικές θα αφορούν παλαιότερα εισοδήματα, έλεγχο λογαριασμών για να γίνει κατανοητό το αν τεκμηριώνονται εισοδήματα και προφίλ πλούσιας ζωής,

φωτογραφία (unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News