Αναπτυξιακός Νόμος: 134 νέα επενδυτικά σχέδια – Ποιους αφορά

Ελλάδα
Αναπτυξιακός Νόμος: 134 νέα επενδυτικά σχέδια – Ποιους αφορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης 134 νέων επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στα καθεστώτα ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» του Αναπτυξιακού Νόμου

Ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης 134 νέων επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στα καθεστώτα ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» του Αναπτυξιακού Νόμου

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσε Τους οριστικούς πίνακες κατάταξης 134 νέων επενδυτικών σχεδίων που υπήχθησαν στα καθεστώτα ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, συνολικού ύψους 936,7 εκατ. Ευρώ.

Αναφορικά με το θέμα, το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ξεπερνά τα 2017 εκατ. Ευρώ και η ενίσχυση με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής ξεπερνά τα 114 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Θερμά συγχαρητήρια που επιτέλους η διαδικασία της αναρτήσεως των οριστικών πινάκων γίνεται με τόση ταχύτητα. Συνεχίζουμε με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο για περαιτέρω επιτάχυνση των διαδικασιών».

«Τα δύο επικείμενα νομοσχέδια που περιλαμβάνουν την αναμόρφωση του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου και τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, θα οδηγήσουν σε σημαντική περαιτέρω επιτάχυνση και ευελιξία των διαδικασιών αξιολόγησης και ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων. Στηρίζουμε έμπρακτα την επιχειρηματικότητα, μειώνοντας το γραφειοκρατικό βάρος και προσφέροντας ισχυρά κίνητρα για την προσέλκυση νέων επενδύσεων και τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

  1.  40 επενδυτικά σχέδια ενσωματώθηκαν στον 6ο κύκλο του καθεστώτος «Γενική Επιχειρηματικότητα»

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 19.805.817,60 ευρώ και το συνολικό ποσό της ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται στο ποσό των 114.250.986,79 ευρώ.

  1.  94 επενδυτικά σχέδια ενσωματώθηκαν στον 4ο κύκλο του καθεστώτος «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις»

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 187.591.783,58 ευρώ και δεν απαιτείται ενίσχυση με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.

 Η διαδικασία που ακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι είναι:

Oι εκάστοτε ενδιαφερόμενοι θα βρουν τους πίνακες κατάταξης αναρτημένους στην ιστοσελίδα ependyseis.gr.

Κατά την διάρκεια του επόμενου διαστήματος θα ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσης των ατομικών αποφάσεων υπαγωγής των εν λόγω επενδυτικών σχεδίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News