Π. Αρκουμανέας: Μην ακούμε τους δήθεν ειδικούς των social media, το εμβόλιο θα μας σώσει

Ελλάδα
Π. Αρκουμανέας: Μην ακούμε τους δήθεν ειδικούς των social media, το εμβόλιο θα μας σώσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε για την πορεία της πανδημίας ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας αλλά την ύφεση που καταγράφεται στα νέα κρούσματα τον τελευταίο καιρό, για τα self-rapid test, για τα κρούσματα που καταγράφονται στις ηλικίες 4-18, τον εμβολιασμό καθώς και την αναμνηστική δόση έναντι του κορωνοϊού.

Όπως τόνισε ο κ. Αρκουμανέας τον τελευταίο καιρό η πανδημία βρίσκεται σε μια ύφεση, η κατάσταση προσωρινά βρίσκεται υπό έλεγχο, ενώ σημειώθηκε μείωση στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων κατά 7% σε αριθμό ρεκόρ 1,3 εκατ. τεστ, που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Όσον αφορά τις ηλικίες 4-18 ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι το 25%-30% των ημερήσιων κρουσμάτων ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, ενώ είχαμε αύξηση 14% με το άνοιγμα των σχολείων.

«Τα κρούσματα για τις επόμενες 2 εβδομάδες θα κινηθούν στα επίπεδα που βρισκόμαστε και τώρα περίπου στα 2-2,5 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και συμπλήρωσε «Να θυμίσω όμως ότι πέρυσι μέσα σε 10 μέρες έγινε η μεταβολή» εφιστά λοιπόν την προσοχή αναφέροντας πως «Η πανδημία ναι μεν είναι σε μείωση αλλά πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, αποστάσεις μάσκα δεν τα ξεχνάμε».

Σχετικά με τον εμβολιασμό, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε πως «Βρισκόμαστε στον 9ο μήνα εμβολιασμού και μέχρι τώρα ένα είναι το ξεκάθαρο μήνυμα τα εμβόλια σώζουν ζωές, μειώνουν την πιθανότητα 13 φορές αν νοσήσεις να μπεις στην ΜΕΘ και σε ηλικία πάνω από 60 ετών 20 φορές. Ας μην ακούμε λοιπόν συμβουλές από τους δήθεν ειδικούς από τα social media, το εμβόλιο θα μας σώσει».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News