Μίνι lockdown σε Δράμα, Καστοριά και Ξανθή - Γιατί θα επιβληθεί

Ελλάδα
Μίνι lockdown σε Δράμα, Καστοριά και Ξανθή - Γιατί θα επιβληθεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μίνι lockdown φέρνει απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής σε Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα.

Οι κύριοι λόγοι που οδήγησαν σε μίνι lockdown τις περιφέρειες Δράμας, Καστοριάς και Ξάνθης  από την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου είναι τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών, τα μη επαρκή μέτρα προστασίας  και ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους σύμφωνα με τους αντιπεριφερειάρχες των περιοχών αυτών.

"Είναι γνωστό ότι η Δράμα τις τελευταίες ημέρες καταγράφει υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων με 40 μ.ο./ανά ημέρα. Γνωρίζετε επίσης ότι η Δράμα είναι πρωταθλήτρια στις εκδηλώσεις των αντιεμβολιαστών;  " σημειώνει στο GRTimes o αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος. Προσθέτει ότι καλό θα ήταν οι πολίτες να εναρμονιστούν με τα μέτρα για να μην υπάρξει άλλος ένας μαύρος Νοέμβρης, «τώρα ειδικά που όλοι μαζεύονται σε κλειστούς χώρους , με θερμοκρασία 6 βαθμών Κελσίου». Τέλος, αναφέρθηκε και στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και επισήμανε ότι ο μόνος τρόπος για επιστροφή στην κανονικότητα είναι ο εμβολιασμός.

 Ξάνθη:  Αναγκαιότητα για περαιτέρω μέτρα

Στον οικονομικό κατακερματισμό των επιχειρηματιών της περιοχής αναφέρθηκε ιδιαίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Νικός Ευφραιμίδης, μιλώντας στο GRTimes, για την θέσπιση μίνι lockdown στην εν λόγω Περιφερειακή Ενότητα.]

Eπισήμανε την αναγκαιότητα για περαιτέρω μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του ιού, ενώ έκανε αναφορά και στους επαγγελματίες της εστίασης που έχουν πληγεί οικονομικά από τα μέτρα. Παράλληλα για το εμβολιαστικό πρόγραμμα της περιοχής δήλωσε: "Μέσα στην πόλη της Ξάνθης, οι εμβολιασμοί κυλούν ομαλά. Έχουμε φτάσει σε ένα ποσοστό που κοντεύει το 70%. Το πρόβλημα όμως είναι στην υπόλοιπη Ενότητα, όπου τα πράγματα δεν κυλούν τόσο καλά και δεν ξέρω και πως μπορούμε να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να προχωρήσουν στον εμβολιασμό".

 Ξανά lockdown στην Καστοριά

 Μετά από τα δυο lockdown, που ήταν τα πρώτα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα, στα χωριά Δαμασκηνιά και τη Δραγασιά, η περιοχή της Καστοριάς θα βιώσει ένα νέο lockdown, ηπιότερης μορφής.

 Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς έκρινε αναγκαία τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, με το 7ημερο μέσο όρο κρουσμάτων/100.000 να αγγίζει το 45,1%, ενώ μόλις 26.744 πολίτες έχουν εμβολιαστεί από τους 50.000 κατοίκους.

(φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News