Δυναμική η παρουσία της ελληνικής κοινότητας στο Μεξικό

Ελλάδα
Δυναμική η παρουσία της ελληνικής κοινότητας στο Μεξικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη με τον πρέσβη του Μεξικού

Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Μεξικού ήταν το κεντρικό θέμα στην συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη με τον πρέσβη του Μεξικού Ντανιέλ Ερνάντες-Γιόζεφ οι οποίοι επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των μέχρι τώρα σχέσεων.

Παράλληλα δεσμεύτηκαν για την περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας τους καθώς και την επιπλέον εξωστρέφεια των δράσεων τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ειδική αναφορά έγινε στη δυναμική παρουσία της ελληνικής κοινότητας στο Μεξικό και στη σημαντική συμβολή της στην οικονομική, επιχειρηματική και πολιτιστική ζωή της χώρας.

Να σημειωθεί πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα και πραγματοποιήθηκε ενόψει της επίσκεψης του υφυπουργού στο Μεξικό, όπου θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την εθνική ανεξαρτησία της χώρας.

Έπειτα από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ τους ο πρέσβης του Μεξικού έγραψε στο Twitter «Είχα τη χαρά να μιλήσω με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Ανδρέα Κατσανιώτη. Θα μας τιμήσει σύντομα με την παρουσία του στο Μεξικό, η οποία θα ενισχύσει τους δεσμούς φιλίας και θα διευρύνει τη διμερή μας σχέση»

Φωτογραφία: UNSPLASH 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News