Ελλάδα

Ηλιόπουλος: Επικίνδυνο το πρωτόκολλο των 50% +1 για το κλείσιμο των σχολείων

«Εν μέσω της κρίσιμης κατάστασης είμαστε η μοναδική χώρα που συζητάει κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις κλινικών» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος

Για το ζήτημα αύξησης στο βασικό μισθό προκειμένου να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και η κατανάλωση «στην οποία βασίζεται η ελληνική οικονομία»  μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, με  τοποθέτηση του στο δημοτικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, δήλωσε ότι υποστηρίζεται ένα «ενάρετος κύκλος για την οικονομική δραστηριότητα».

«Όταν το 2012 μειώθηκε κατά 23% ο κατώτατος μισθός και κατά 32% για τους νέους με το επιχείρημα ότι θα συγκρατηθούν η ύφεση και η ανεργία, τελικά ζήσαμε τη χειρότερη ύφεση και ανεργία, και όταν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018 αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός και καταργήθηκε ο υποκατώτατος, και η κατανάλωση ενισχύθηκε και η ανεργία συνέχισε να μειώνεται», σημείωσε και πρόσθεσε: «Είναι λοιπόν και προς τον συμφέρον των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της οικονομίας η αύξηση του κατώτατου μισθού». 

Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας, ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ, ενώ κατέκρινε το γεγονός ότι «εν μέσω της κρίσιμης κατάστασης είμαστε η μοναδική χώρα που συζητάει κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις κλινικών». Συμπλήρωσε, δε, ότι «τη μη ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας την πληρώσαμε με την αποτυχία των εμβολιασμών» και συνέχισε: «'Ανω των 60 και 70 ετών το 20% είναι ανεμβολίαστοι, ενώ άνω των 80 το 27%. Η κατάσταση αυτή συμβάλλει ώστε και τα σχολεία να λειτουργήσουν ως επιταχυντής της πανδημίας». 

Χαρακτηρίζοντας «βαθιά επικίνδυνο το πρωτόκολλο του 50%+1 για το κλείσιμο των σχολείων, το οποίο πρέπει να αλλάξει τώρα», σημείωσε ότι «πρέπει να μείνουν ανοικτά τα σχολεία καθώς μια ολόκληρα γενιά κινδυνεύει να καταστραφεί μορφωτικά επειδή η κυβέρνηση δε μερίμνησε να λειτουργήσουν με ασφάλεια». Υποστήριξε ακόμη ότι «με μειωμένα τμήματα με λιγότερα παιδιά μπορούν να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα».

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο για τη διαγραφή ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας, την στήριξη της εργασίας και του κοινωνικού κράτους και στη βάση αυτού θα διεκδικήσει τη νίκη στις εκλογές».

φωτογραφία (intime)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια