Απόσταξη κρίσης: Στα 12,9 εκατ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός

Κρήτη
Απόσταξη κρίσης: Στα 12,9 εκατ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κοινή υπουργική Απόφαση, την οποία υπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, ο υπουργό Ανάπτυξης, 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσσυρόπουλος

Σε 12,9 εκατ. ευρώ έναντι των 9 εκατ. ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος αυξάνεται ο προϋπολογισμός του μέτρου για την απόσταξη κρίσης, όπως αναφέρεται σε κοινή υπουργική Απόφαση, την οποία υπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, ο υπουργό Ανάπτυξης, 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσσυρόπουλος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την ενίσχυση του οινοπαραγωγικού κλάδου που επλήγη από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, διατίθενται, επί πλέον των αρχικών ποσών, 1.755.000 ευρώ από τα διαθέσιμα κονδύλια του «Εθνικού Προγράμματος Στήριξης Αμπελοοινικού Τομέα 2019- 2023» και 2.145.000 ευρώ εθνικών πόρων».

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για ένταξη στο μέτρο από την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου και έως τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, μέσω της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ.

Τα κριτήρια για την ορθή υποβολή της αίτησης ένταξης παραμένουν ίδια με αυτά της αρχικής απόφασης.

Όπως αναφέρεται στο gov.gr οι αιτούντες θα χρειαστούν εκτός των κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet και τα παρακάτω, κατά περίπτωση δικαιολογητικά:

- άδεια λειτουργίας οινοποιείου

-σύσταση νομικού προσώπου για νομικά πρόσωπα ή έναρξη επιτηδεύματος για φυσικά πρόσωπα

-βεβαίωση νόμιμου εκπροσώπου

- έναρξη επιτηδεύματος για τα φυσικά πρόσωπα

- βεβαίωση Τράπεζας για ΙΒΑN λογαριασμού πληρωμών του προγράμματος υποχρεωτικά στο όνομα της οινοποιητικής επιχείρησης

- συμφωνητικό απόσταξης

- πιστοποιητικό οίνου από την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, σε περίπτωση οίνου κατηγορίας ΠΟΠ και ΠΓΕ

-πρωτόκολλο ανάμιξης οίνου ή γλεύκους με αιθυλική αλκοόλη αμπελοοινικής προέλευσης (για τις περιπτώσεις οίνων-λικέρ)

-δελτίο ανάλυσης οίνου

- υπεύθυνη δήλωση ότι δεν διακόπτετε την παραγωγική δραστηριότητα και δεν θα παύσετε τη λειτουργία της επιχείρησης τα επόμενα 2 χρόνια

- έντυπο υπολογισμού της χιλιομετρικής απόστασης από τον χώρο αποθήκευσης του κρασιού, μέχρι τον χώρο εγκατάστασης του οινοπνευματοποιείου Β΄ κατηγορίας (μπορείτε να το εκδώσετε μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας "Υπολογισμός χιλιομετρικής απόστασης").

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News