Ελλάδα

Δημοσκόπηση Pulse: Αμετάκλητοι οι ανεμβολίαστοι - Τέσσερις στους δέκα δε θα εμβολιαστούν ποτέ

Προβάδισμα 11.5 ποσοστιαίων μονάδων για τη Ν.Δ. καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ - Μεγάλη είναι η διαφορά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ερώτημα καταλληλότερος πρωθυπουργός - Αμετάκλητοι εμφανίζονται οι «αρνητές» στην προοπτική του εμβολιασμού τους

Αμετακίνητοι εμφανίζονται οι «αρνητές», στην προοπτική του εμβολιασμού τους, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, εκφράζοντας την ανησυχία τους για παρενέργειες.

Ειδικότερα, ένας στους δύο ερωτηθέντες δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί ποτέ κατά του κορωνοϊού, ενώ μοιρασμένα είναι τα ποσοστά σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου lockdown, καθώς ένας στους δύο ερωτηθέντες εμφανίζεται απαισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες, όπως προκύπτει από τη μεγάλη δημοσκόπηση.

Αρνητικά αξιολογούν οι ερωτηθέντες την παρουσία τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Αλέξη Τσίπρα στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ το 45% των ερωτηθέντων διαφωνεί με τη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 34,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24%, ενώ στο ερώτημα «Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;» οι πολίτες απαντούν «Κυριάκος Μητσοτάκης» σε ποσοστό 40%, «Αλέξης Τσίπρας» σε ποσοστό 26% και «κανένας» σε ποσοστό 30%.

Στην ερώτηση «Με βάση τα σημερινά δεδομένα, πότε θα κάνετε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό;», το 53% απάντησε «Ποτέ», το 23% «Αρκετά αργότερα», το 13% «Μετά από 2-3 μήνες», ενώ το 9% «Το συντομότερο δυνατό».

Όσον αφορά τον κύριο λόγο για τον οποίο δεν θα εμβολιαστούν ποτέ όσοι στο ερώτημα «Πότε θα κάνετε το εμβόλιο;» απάντησαν «Ποτέ», το 40% ανέφερε την «Ανησυχία για παρενέργειες εμβολίων», το 19% απάντησε «Από αντίδραση στην πίεση», το 16% σημείωσε ότι «Τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά», το 11% ανέφερε θρησκευτικούς λόγους, το 7% τόνισε ότι «Δεν με ανησυχεί ο κορωνοϊός», ενώ το 5% δήλωσε ότι λόγοι υγείας δεν του επιτρέπουν να εμβολιαστεί.

Στο ερώτημα «Είναι πιθανός ένας νέος γενικός περιορισμός – lockdown;», το 40% των ερωτηθέντων απάντησε «Μάλλον ναι» ή «Σίγουρα ναι», ενώ το 46% απάντησε «Μάλλον όχι» ή «Σίγουρα όχι».

Το 50% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ, ενώ το 30% θετικά.

Το 45% των ερωτηθέντων αξιολογεί το οικονομικό πακέτο που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός «Μάλλον αρνητικά» ή «Σίγουρα αρνητικά», ενω το 38% τα αξιολογεί «Μάλλον θετικά» ή «Σίγουρα θετικά».

Το 50% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο σχετικά με την πορεία της οικονομίας τους επόμενους μήνες, ενώ το 42% αισιόδοξο.

Στο ερώτημα «Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;» οι πολίτες απαντούν «Κυριάκος Μητσοτάκης» σε ποσοστό 40%, «Αλέξης Τσίπρας» σε ποσοστό 26% και «Κανέναν από τους δύο» σε ποσοστό 30%.

Στην πρόθεση ψήφου – με όλες τις απαντήσεις, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 34,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24%. 

H διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 11,5% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, καθώς στον συγκεκριμένο πίνακα το ποσοστό της ΝΔ ανεβαίνει στο 36,5% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 25%.

H διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 11,5% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, καθώς στον συγκεκριμένο πίνακα το ποσοστό της ΝΔ ανεβαίνει στο 36,5% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 25%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια