Θεσσαλονίκη: Αυτόφωρο για γονείς αρνητές που στρέφονται κατά εκπαιδευτικών

Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Αυτόφωρο για γονείς αρνητές που στρέφονται κατά εκπαιδευτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νομικό πλαίσιο για τους αντιεμβολιαστές που στρέφονται κατά των εκπαιδευτικών ζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

Εν όψει των περιστατικών με τους γονείς αρνητές που στρέφονται εναντίον της εκπαιδευτικής κοινότητας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαφυλάξει την όλη κατάσταση ζητά να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται απευθείας δικογραφία.

Ο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σε συνέχεια της παραπάνω εντολής απαιτεί την άμεση παρέμβαση των εισαγγελέων εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας για αρνητές γονείς που με μηνύσεις κινούνται εναντίον εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκος απηύθυνε μήνυμα στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Στην περίπτωση αντίστοιχων περιστατικών, η διαδικασία που θα ακολουθείτε θα γίνεται χωρίς την παρουσία των εκπαιδευτικών στα αστυνομικά τμήματα. Άλλωστε σκοπός είναι να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία.

Πρακτικά θα τηρείται το δικαίωμα υποβολής μήνυσης, αλλά δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να «σύρει» κάποιος έναν λειτουργό που τηρεί τα νόμιμα στο αυτόφωρο.

Επισημαίνεται αυστηρά πως το φαινόμενο του προπηλακισμού συνιστά ποινικό αδίκημα, ενώ προβλέπεται και η δυνατότητα παρέμβασης της ΕΛ.ΑΣ. σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το ζήτημα έστειλε Μήνυμα καταδίκης για τις μηνύσεις σε εκπαιδευτικούς από γονείς που αρνούνται τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στα σχολεία έναντι της διασποράς του νέου κορωνοϊού

.Η παραγγελία του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου

Υπενθυμίζεται ότι στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών έχουν βρεθεί οι αντιεμβολιαστές-αρνητές οι οποίοι εσχάτως στρέφονται ακόμη και με μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών, που καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την προστασία της δημόσιας υγείας και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε μαθητές που δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν υποβληθεί σε self test κατά του κορωνοϊού και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

Με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής ζητά να διερευνήσουν αν οι αναφερόμενες ενέργειες αντιεμβολιαστών – αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου τους καλεί δε, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης η παρέμβασή τους να είναι ταχύτατη και συνεχής με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου με τίτλο: «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News