Εικονικοί Εμβολιασμοί: Τρεις συλλήψεις - Ανάμεσα τους γιατρός και νοσηλεύτρια (video)

Ελλάδα
Εικονικοί Εμβολιασμοί: Τρεις συλλήψεις - Ανάμεσα τους γιατρός και νοσηλεύτρια (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προχώρησε σε τρεις συλλήψεις για εικονικό εμβολιασμό - Γιατρός, νοσηλεύτρια και διοικητική υπάλληλος εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών

Σε σύλληψη τριών γυναικών προχώρησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, καθώς και την παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, οι δύο εκ των συλληφθέντων, με την συνδρομής τρίτης γυναικείας παρουσίας που εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, κατάφεραν να παρουσιάσουν σε δημόσιο έγγραφο ότι ήταν εμβολιασμένες κατά του κορωνοϊού.

Έπειτα από την εκτενή αξιοποίηση όλων των στοιχείων και των δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου εισαγγελέα, παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την έρευνα που διενεργήθηκε, καθώς και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των τριών γυναικών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Οι τρεις συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

75χρονη πλαστική χειρουργός επιχείρησε να πάρει πλαστά πιστοποιητικά

Πιο συγκεκριμένα, η 75χρονη πλαστική χειρουργός μαζί με μια ακόμα μια γυναίκα επιχείρησαν να πάρουν πλαστά πιστοποιητικά από εικονικό εμβολιασμό. Αυτό συνέβη σε απόλυτη συνεννόηση με την νοσηλεύτρια που εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας, η οποία είχε την ευθύνη για την συγκεκριμένη καταχώρηση των στοιχείων στο κύκλωμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η 75χρονη γιατρός η οποία δεν ήθελε να εμβολιαστεί, χρειαζόταν το πιστοποιητικό για να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας. Το πρωί της Τρίτης η γιατρός επισκέφθηκε τον εμβολιαστικό χώρο με την νοσηλεύτρια να είχε ετοιμάσει το σκεύασμα χωρίς ωστόσο να προχωρήσει στον απαραίτητο εμβολιασμό.

Η γιατρός συνελήφθη μαζί με την συνοδό της και την νοσηλεύτρια από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, που έχοντας την πληροφορία, είχε εκ των προτέρων καλωδιώσει τον χώρο.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Ειδικότερα, οι δυο ημεδαπές με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορωνοϊού.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την επακόλουθη έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των ανωτέρω ημεδαπών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News