Θεσσαλονίκη: Καταζητείται 28χρονος Μαροκινός από την πατρίδα του που αποτελεί μέλος του ISIS

Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Καταζητείται 28χρονος Μαροκινός από την πατρίδα του που αποτελεί μέλος του ISIS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδίδεται στην πατρίδα του o Μαροκινός που καταζητείται ως ενεργό μέλος του Ισλαμικού Κράτους

To Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αποφάσισε ο 28χρονος Μαροκινός να εκδοθεί στην πατρίδα του που τον καταζητεί ως ενεργό μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Ο νεαρός Μαροκινός είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος όπου σύμφωνα με αυτό, ο εκζητούμενος από τον Ιούνιο του 2014 έχει ενταχθεί στις τάξεις του Daesh (ISIS).

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας που ακολουθήθηκε στο ακροατήριο του δικαστηρίου, ο 28χρονος επιβεβαίωσε ότι αποτελεί μέλος του ISIS, επισημαίνοντας πως δεν έχει διαπράξει καμία εγκληματική πράξη. Εν συνεχεία ζήτησε έκκληση από τους δικαστές να μην εκδοθεί στο Μαρόκο καθώς αν επιστρέψει στην πατρίδα του θα τον σκοτώσουν. Για αυτό ζήτησε να παραμείνει στην Ελλάδα προκειμένου  να ζητήσει άσυλο.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με την εμπλοκή του στην εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση ανέφερε ενώπιον του ακροατηρίου: «ένας τρίτος με πλησίασε ενώ σπούδαζα και μού πρότεινε να ενταχθώ έναντι πληρωμής και πως εάν σκοτωθώ θα πάω στον παράδεισο». Δήλωσε επίσης δε πως έχει δύο γυναίκες, μία στην Γαλλία και μία στην Τουρκία, και με τη δεύτερη έχει κι ένα παιδί.

Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας εισηγήθηκε να εκτελεστεί το ένταλμα, πρόταση με την οποία συντάχθηκαν οι δικαστές. Ο 28χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., έχει δικαίωμα ν' ασκήσει έφεση κατά της απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου, ενώ παραμένει υπό κράτηση.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News