Ελλάδα

Οδοντίατροι: Αντιδράσεις μετά την υποχρεωτική διενέργεια rapid test των ασθενών

Με ψήφισμά της προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία ζητά να να γίνει προαιρετική η διενέργεια rapid test

Την έντονη διαμαρτυρία τους σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου για τις νέες οδηγίες που αφορούν μεταξύ άλλων και την υποχρεωτική διενέργεια rapid test των ασθενών, εκφράζουν τα μέλη της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ).

Με ανακοίνωσή τους, ζητούν την άμεση τροποποίηση της ΚΥΑ καθώς ορισμένα από τα μέτρα που περιγράφονται στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση Ν.4820/21 και σχετικές Κ.Υ.Α. (διενέργεια rapid test σε θεραπείες με αερόλυμα) είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοσθούν στα οδοντιατρεία λόγω της πολλαπλότητας των απαραίτητων επισκέψεων, που απαιτούν οι περισσότερες οδοντιατρικές θεραπείες αλλά και λόγω της μετακύλισης ενός ακόμα οικονομικού βάρους στους ασθενείς.

Μετά τις αντιδράσεις μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να παρθεί πίσω η απόφαση, και να μην απαιτείται από τους πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, κανενός είδους διαγνωστικό τεστ για επίσκεψη ή επεμβατική πράξη στα οδοντιατρεία.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια