Ελλάδα

Σχολεία: Tέλος στις προσαγωγές εκπαιδευτικών για μηνύσεις αρνητών

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, προς τον Αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη, οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, προς τον Αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη, οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Οι εκπαιδευτικοί, δε θα πηγαίνουν στα Αστυνομικά Τμήματα, αν προκύπτουν θέματα μηνύσεων. Ο κύριος σκοπός θα είναι η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που θα υπάρχει στα σχολεία.

Ήδη, σε εξέλιξη βρίσκονται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, με στόχο την προστασία των εκπαιδευτικών και των γιατρών που τηρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού. Ο κύριος στόχος είναι να προστατευτούν απέναντι στους αρνητές που εκφοβίζουν και μεταφέρουν  σε αστυνομικά τμήματα καθηγητές, δασκάλους και υγειονομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος Ποινικός Κώδικας που θα κατατεθεί για διαβούλευση την Παρασκευή, προβλέπει ότι δε θα υπάρχει αυτόφωρο για συγκεκριμένα «αδικήματα» όπως αυτά τα οποία προσάπτουν στους εκπαιδευτικούς και τους γιατρούς οι αρνητές της νόσου Covid και οι αντιεμβολιαστές. Ως αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα, προφανέστατα και διατηρείται το δικαίωμα υποβολής μήνυσης, αλλά δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να στέλνει κάποιος έναν λειτουργό που εφαρμόζει το νόμο στο αυτόφωρο.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Την Τρίτη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής έδωσε την εντολή στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας να διερευνήσουν τάχιστα εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο ισχύει να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Ο κ. Ζαχαρής  επιθυμεί από τους συναδέλφούς του, λόγω της σοβαρότητας των εν λόγω υποθέσεων, η παρέμβασή τους να είναι άμεση και συνεχής, με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Από δικαστικές πηγές αναφέρεται ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται και νέα παρέμβαση των λειτουργών του ανωτάτου δικαστηρίου, πιθανώς με εγκύκλιο, προκειμένου να δίνονται εντολές ώστε να μην εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος εκπαιδευτικών και γιατρών που δέχονται μηνύσεις από αντιεμβολιαστές ή αρνητές της νόσου Covid.

Έπειτα, σε μια απόπειρα να προστατευθούν οι κρατικοί λειτουργοί, κυρίως στα σχολεία, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό σε δομές υγείας και σε νοσοκομεία, η Αστυνομία έχει εντολές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να παρεμβαίνει άμεσα όπου επιχειρείται ο προπηλακισμός των υπαλλήλων που τηρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο και τις κείμενες διατάξεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία (intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια