Ελλάδα

Συνάντηση Κεραμέως - Μπένου για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας

«Οι προτάσεις της Ειδικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας βρίσκονται σε απόλυτη συναρμογή με τους στόχους, τον σχεδιασμό και τις δράσεις του ΥΠΑΙΘ» τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Το θέμα της Ειδικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, καθώς και η εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα σχολεία της περιοχή, τέθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Σταύρο Μπένο, επικεφαλής της Ειδικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, τη Mαίρη Μπελογιάννη, δρ. Αρχαιολόγο και Φιλόλογο,  την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό, Ζέττα Μακρή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η κ. Κεραμέως, αναφέρει η ανακοίνωση, τόνισε ότι "οι προτάσεις της Ειδικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας βρίσκονται σε απόλυτη συναρμογή με τους στόχους, τον σχεδιασμό και τις δράσεις του ΥΠΑΙΘ".

Για τα εκπαιδευτικά προγράμματα στη Βόρεια Εύβοια πρότεινε να αξιοποιηθεί το πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, τα οποία είναι οργανωμένα στη βάση τεσσάρων θεματικών κύκλων, μεταξύ των οποίων ο κύκλος "Φροντίζω το Περιβάλλον", με θεματικές σχετικά με την οικολογία, την κλιματική αλλαγή, την πολιτική προστασία και την παγκόσμια και τοπική πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και ο κύκλος "Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ", ο οποίος, μεταξύ άλλων, δίνει έμφαση στον εθελοντισμό.

Η υπουργός Παιδείας πρότεινε, επίσης, τη διενέργεια μαθητικών διαγωνισμών επί θεμάτων συναφών με τη Βόρεια Εύβοια και την προστασία του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής, καθώς και τη διεξαγωγή στην Εύβοια των τελετών απονομής βραβείων και παρουσίασης των προτάσεων που θα διακριθούν.

Η κ. Μπελογιάννη παρουσίασε πρόταση για την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο "Τα Σχολεία Υιοθετούν - Η Κοινωνία Αγκαλιάζει"

φωτογραφία (intime

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια