Σουβλάκι: Αύξηση στη τιμή έρχεται στην αγαπημένη απόλαυση των Ελλήνων

Ελλάδα
Σουβλάκι: Αύξηση στη τιμή έρχεται στην αγαπημένη απόλαυση των Ελλήνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αυξήσεις των τιμών επεκτείνονται στην χώρα με τους καταναλωτές να πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη

Ανατιμήσεις προσγειώνονται στο σύνολο της οικονομίας με πολλά προϊόντα της πρώτης γραμμής να δέχονται αυξήσεις στην τιμή τους.   

Οι τιμές χονδρικού και λιανικού εμπορίου ανεβαίνουν σημαντικά με τους καταναλωτές να πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ακόμα και το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων, που δεν είναι άλλο από το σουβλάκι θα έχει άνοδο τιμής καθώς παρατηρείται έντονη αύξηση στο κρέας.

Ας δούμε το θέμα αναλυτικότερα:

To απλό τυλιχτό σουβλάκι, ο κάθε καταναλωτής το αγόραζε περίπου 2,30 ευρώ. Με τις σημερινές ανατιμήσεις, φτάνει τα 2,80.  Αν τώρα συνδυάσουν είτε το σουβλάκι, είτε το μπιφτέκι γαλοπούλα με πίτα η τιμή θα φτάσει σίγουρα τα 3,80, σχεδόν 4 ευρώ, Το σκέτο καλαμάκι από 1,60 πήγε στο 1,90 ενώ η μερίδα γύρος σκαρφάλωσε από τα 7,10 στα 7,40 ευρώ.

Και κάπως έτσι η αγαπημένη απόλαυση  φοιτητών και εργαζομένων παύει να αποτελεί την οικονομική λύση που γεμίζει το στομάχι.

Σουβλάκι… γκουρμέ και για τις οικογένειες !

Μία τετραμελής οικογένεια, με 2 γονείς και 2 μικρά παιδιά, θα χρειαστεί για να φάει στο σπίτι στο σουβλάκια το λιγότερο 6 τυλιχτά. Προς 2,80 το ένα αυτό σημαίνει 16.80 λεπτά μόνο για τα σουβλάκια.

Αν συνυπολογίζει κανείς μία σαλάτα χωριάτικη με 6,20 μία πατάτες 3 ευρώ και 4 αναψυκτικά προς 1,20 συνολικά 4,80 τότε το κόστος φτάνει στα 30.80 από 26,50 ευρώ μία αύξηση 16% για μία λιτή οικογενειακή βραδιά που σίγουρα κανείς δεν θα βαρυστομαχιάσει. Οι καταναλωτές ετοιμάζονται να φτιάχνουν πια σουβλάκια στο σπίτι.

Οι πολίτες που βλέπουν την τιμή να σκαρφαλώνει δυσανασχετούν αλλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορούν να κάνουν παρά να πληρώσουν το κόστος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News